Gaudir de la soledat

Omar El Bachiri
Omar El Bachiri. Psicòleg

Quan no depenem de ningú emocionalment, ni econòmicament, ens adonem que podem estar sols i gaudir igualment de la vida. Podem anar al cine, de compres, al gimnàs, de viatge, etc. És a dir, que si estem amb algú independent, vol dir que ens ha escollit per amor o empatia. Vol dir que està a gust amb nosaltres i ha decidit compartir la seva vida, les seves experiències i les seves emocions. Perquè tot i no necessitar la nostra companyia, prefereix estar amb nosaltres que amb els altres i, per tant, podem sentir-nos afortunats. Ha escollit ser el nostre amic o parella sentimental sense tenir la necessitat de fer-ho i això és una cosa que malauradament, molta gent no sap valorar.

Per exemple: hi ha qui té una parella sentimental esplèndida, fidel, atenta, treballadora i responsable i en comptes de cuidar-la, la menysprea o simplement, l’infravalora. És gent que sempre ha estat emparellada amb persones emocionalment inestables o econòmicament no molt bé i, per tant, quan es troben amb algú lliure en aquests aspectes, no saben com comportar-se amb ell. Aleshores, amb el temps aquesta persona es cansa i decideix liquidar la relació perquè enyora la seva tranquil·litat, no està disposada a perdre-la atès que, interpreta les relacions sentimentals de manera sumativa, que aporten al benestar. Si ella aporta bon rotllo, pau i alegria a la relació, és comprensible que demani reciprocitat a l’altra part o si més no, que no en resti. Que no la pertorbi mentalment amb discussions estèrils, rancors, gelosia, males cares, etc.

Així doncs, sent independent econòmicament i emocionalment podem interactuar socialment, lliurement, perquè no estem condicionats a cap resultat. Si algú no ens agrada, no li dirigim la paraula i si vol comprar el nostre temps, també podem negar-nos sense contemplacions. Per tant, estem empoderats anímicament i això, es tradueix en una vida alegre i allunyada de trastorns mentals i paral·lelament, podem negar-nos o cedir, segons ens convingui.També podeu seguir-me a https://www.facebook.com/elbachirri

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]