Espot reconeix l’error de Jover i diu que, dimitint, ha estat a l’alçada de les circumstàncies

Espot i Jover en el moment que el ministre anava a presentar la dimissió
Espot i Jover en el moment que el ministre anava a presentar la dimissió (SFGA)

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió irrevocable al cap de Govern, Xavier Espot. Jover ha explicat davant els mitjans de comunicació que ha pres aquesta decisió “per tal que no es pugui debilitar el projecte polític que representa i la tasca que duu a terme el Govern”.

Espot, que ha acompanyat a Jover en la compareixença pública, ha agraït l’actuació “absolutament exemplar” del ministre a l’hora de prendre una decisió que “demostra que està a l’alçada de les circumstàncies” davant l’error comès per l’incompliment de les obligacions tributàries de l’empresa de la qual es administrador únic. El cap de Govern també ha lloat la tasca d’Eric Jover com a responsable de Finances, així com quan va exercir de ministre d’Educació i Ensenyament Superior durant la darrera legislatura.

Per la seva part, Jover ha fet balanç del seu treball al capdavant de Finances, centrat en els darrers anys en la gestió de la pandèmia de la COVID-19 i el seu impacte en l’economia de l’Estat. Precisament, Eric Jover, ha destacat la diversificació del deute realitzada aquesta legislatura, amb emissions internacionals per primera vegada a Andorra, o l’adhesió al Fons Monetari Internacional.

Xavier Espot ha anunciat que el secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, assumirà a partir d’aquest dimecres les funcions de Jover com a responsable de la cartera de Finances i també com a Portaveu.

TOTES LES NOTÍCIES