El copríncep episcopal lloa el paper que ha tingut Benet XVI per a Andorra

El copríncep Vives i Benet XVI en una imatge del 27 de febrer de 2013
Vives i Benet XVI en una imatge del 27 de febrer de 2013 (Bisbat d’Urgell)

Aquest vespre de dilluns s’ha celebrat una missa funeral a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella en record de Benet XVI. A l’acte religiós s’han aplegat nombroses autoritats i personalitats del Principat i ha estat oficiada per l’arquebisbe i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives.

En la seva homilia, Vives, a més de recordar la trajectòria del difunt papa emèrit, també ha volgut destacar algun dels nexes que Joseph Retzinger va tenir amb el país. Així, el copríncep manifestava que “nosaltres els andorrans li estem en deute. Primerament, perquè Benet XVI, va afavorir la signatura de l’Acord (Concordat) entre la Santa Seu i el Principat, pel qual es regeixen fructíferament les relacions entre l’Església Catòlica i Andorra, del qual enguany es compliran quinze anys“.

A més, ha afegit l’arquebisbe “Benet XVI va distingir el Bisbe d’Urgell, aquest vostre servidor, amb el títol d’arquebisbe i va beatificar el primer grup dels nostres preveres diocesans màrtirs de la persecució religiosa del segle XX, Mn. Josep Tàpies i companys. Ell encensà emotivament les seves relíquies a Sant Pere del Vaticà i va saludar, per primer cop, en llengua catalana, el nostre ambaixador davant la Santa Seu a la Plaça de Sant Pere”.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES