Espanya considerarà Andorra com a zona de turisme domèstic

Cua de vehicles a la frontera del Riu Runer
Cua de vehicles a la frontera del Riu Runer

Espanya té previst considerar Andorra com a zona de turisme domèstic segons han assegurat fonts del govern espanyol. També afegeixen que no se sap quan tornarà a haver-hi lliure circulació per les fronteres, però que es durà a terme coordinadament amb la Unió Europea.

Les entitats empresarials i empreses del sector turístic han demanat a Govern que intercedeixi davant França i Espanya perquè quan es deixi transitar les persones, el Principat sigui considerat una zona domèstica.

Això facilitaria l’arribada de visitants procedents d’aquests dos països i podria contribuir a revifar el sector hoteler i la restauració.

Doncs bé, fonts properes al govern espanyol han assegurat que aquest país té previst catalogar d’aquesta manera a Andorra i, per tant, a efectes pràctics seria un territori espanyol més pel que fa a la lliure circulació de persones.

De fet, des que va esclatar la crisi sanitària Espanya ha tractat Andorra com un cas especial i ha permès l’entrada de treballadors fronterers i l’entrada de mercaderies.

Una altra cosa és quan les fronteres estaran plenament obertes i aquí s’especula amb dates que van des del juny fins a l’octubre. El que sí és clar és que Espanya ho farà de forma coordinada amb la resta dels estats de la Unió Europea.

1 comentari

  1. Esperem que sigui aviat!!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES