Escaldes i l’associació benèfica Carisma signen un acord per a potenciar el programa “Okupa’t”

Rosa Gili i Helena Leach Cucurella
Rosa Gili i Helena Leach Cucurella. Foto: Comú d’Escaldes-Engordany.

El conveni, signat per Rosa Gili en representació del Comú d’Escaldes-Engordany i per Helena Leach Cucurella en tant que presidenta de l’associació benèfica Carisma, aborda com a principal objectiu atendre les necessitats i carències dels ciutadans, facilitant l’accés gratuït a roba, sabates, mobles electrodomèstics i altres elements provinents de les botigues Carisma.

Aquesta és una entitat de caràcter social que té una doble missió de suport mediambiental i de benestar social al país.

Per una part promou el benestar mediambiental mitjançant la reducció de residus i l’estalvi de recursos a través del reciclatge, la reutilització i l’upcycling. Aquestes accions es materialitzen a través de la recollida i venda de roba, sabates, mobles i estris de la llar per a la seva venda a preu molt reduït, amb finalitats benèfiques, a les seves quatre botigues repartides al país (tres de roba, a La Massana, a Escaldes-Engordany i a Sant Júlia i una de mobles a l’Aldosa de La Massana).

Per l’altra part contribueix al benestar social d’Andorra mitjançant l’ús dels beneficis de les botigues oferint suport a entitats sense ànim de lucre centrades especialment en la formació i l’ocupació de persones en situació de necessitat social i en temes mediambientals. Aquest seria el cas del seu conveni amb la Fundació Nostra Senyora de Meritxell.

Els recursos obtinguts també es destinen a la donació de subvencions a diferents entitats privades i públiques del país pel desenvolupament de programes i projectes socials, com és el cas del conveni que signen avui l’associació Carisma i el Comú d’Escaldes-Engordany. En aquesta ocasió Carisma fa una donació de 5.000 € al Comú d’Escaldes-Engordany, a través del Departament d’Acció Social, que es dedicarà íntegrament al programa “Okupa’t. Un Programa de desenvolupament competencial dels joves i contractació temporal que es du a terme amb formació en àmbits com l’habilitat social, la manipulació d’aliments, seguretat en el treball, etc. valorant-se les seves competències i aleshores es distribueixen en diferents llocs del comú en funció de les seves habilitats i capacitats.

Aquest no és el primer cop que les dues entitats col·laboren, ja que el juny de 2014 es va inaugurar la botiga “CARISMA / AGENTAS” a la parròquia d’Escaldes-Engordany.

TOTES LES NOTÍCIES