Vinyes i Mercader viuran a Itàlia el seu segon desafiament europeu 2021

Vinyes
Joan Vinyes i Jordi Mercade al Suzuki Swift R4lly S. Foto: FotoEsport

Després de debutar sobre terra en el 77 Ral·li de Polònia, l’equip Suzuki Ibèrica Motorsport tornarà a repetir l’experiència, en aquesta ocasió en carreteres d’asfalt, disputant el 9 Rally di Roma capitale, tercera cita del Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC) de la present temporada.

Així doncs, Joan Vinyes-Jordi Mercader, malgrat la seva dilatada trajectòria esportiva, repetiran l’experiència de disputar per primera vegada una prova que, a més cal destacar, va ser la que va tancar el WRC de la passada temporada.

 

La localitat de Fiuggi (aproximadament a 100 km de Roma), continuarà sent el centre neuràlgic de la competició.

La localitat de Fiuggi, a la regió de Lazio, acollirà als participants de la prova organitzada per Motorsport Itàlia Spa. Destacar que la seva presència a Roma serà l’habitual però amb alguna novetat, que es va donar a conèixer el passat dia 14. Es farà la cerimònia de sortida en el Castel de Sant’Angelo el divendres (dia 23) a partir de les 17.00 hores. A continuació la tradicional desfilada pels llocs més turístics de la ciutat (Coliseu, Fòrum Imperial, Vittoriano), fins a arribar al Circ Massimo, on tindrà lloc la primera especial (test), a partir de les 20.00 hores, aquesta és la novetat 2021. La prova es disputarà al voltant de les Termes de Caracalla.

La base de la competició, des d’on es controlarà que el desenvolupament del ral·li es faci segons la normativa prevista, estarà situada en el BW Hotel Fiuggi Terme Resort & Spa. En la cita italiana s’organitzaran 2 parcs d’assistència (A i B). Serà en l’A on se situaran els vehicles de competició.

Els pilots podran iniciar el dijous (dia 22) entre les 7.00 i les 20.00 hores, les 2 passades de reconeixement que preveu el reglament, per cadascuna de les especials. Entre les 6.00 i les 8.00 hores de la jornada següent, podran continuar el procés de prendre les notes habituals abans de l’inici de la competició, d’una única especial, Fiuggi-Guarcino.

Durant el divendres (dia 23), els equips centraran la seva atenció en el shakedown i el tram de qualificació que es disputaran a partir de les 12.00 hores, en una especial de 4,02 km, situada en la zona a prop de la localitat de Fumone.

 

Collepardo (10,62 km), única especial totalment nova del traçat 2021.

Els equips que han disputat les dues últimes edicions del ral·li romà tindran un lleuger avantatge respecte als seus rivals. De les 13 cronometrades a superar (7 diferents), tan sols una, la denominada Collepardo (es disputa 2 vegades), no s’ha corregut mai en la prova italiana. Les restants en diferent ordre i alguna d’elles parcialment s’han superat durant les edicions 2019 i/o 2020 del ral·li.

La cronometrada més llarga del traçat és la denominada, Santopadre-Arpino, de 21,17 km, es disputa en dues ocasions i a més és una de les quals es van celebrar de manera íntegra en el 2019.

Cal destacar que l’especial Bellegra (2,94 km) es transmet en directe per la TV italiana, són els últims quilòmetres de Affile-Bellegra (7,34 km), que en el primer pas es disputa íntegrament.

En total el recorregut que hauran de superar els equips serà de 635,97 km, dels quals el 29,5% (187,37 km) seran cronometrats. El ral·li tindrà un total de 12 especials (7 diferents) distribuïdes en dues etapes.

TOTES LES NOTÍCIES