Escaldes-Engordany abandona el projecte per indentificar l’ADN dels gossos

Els cònsols de Sant Julià de Lòria i d'Escaldes-Engordany a la sala i els cònsols de les altres parròquies en una pantalla
Els cònsols de Sant Julià de Lòria i d’Escaldes-Engordany a la sala i els cònsols de les altres parròquies en una pantalla. Foto: ATV

Escaldes-Engordany ha abandonat el projecte del registre de l’ADN dels gossos. Ho ha anunciat Rosa Gili durant la reunió de cònsols a Sant Julià de Lòria.

La cònsol escaldenca ha considerat que cal altres mesures que no siguin sancionadores, com ara disposar més controls al carrer i treballar en la conscienciació dels propietaris.

La resta de parròquies ha anunciat que assumirà el cost de les analítiques d’ADN, 28 euros, durant els primers vuit mesos d’aplicació de la taxa.

 

Debat per les transferències

D’altra banda els cònsols han mantingut que les transferències del 2017 no s’han fet correctament i han insistit a reclamar els 7 milions d’euros globals al Govern, que seran repartits. Un plantejament que no ha compartit l’executiu.

El titular de Finances, Eric Jover, ha comparegut a la reunió de cònsols per presentar un dossier que rebat els arguments comunals. Ha especificat que el repartiment dels diners s’ha de fer partint dels conceptes cobrats, no a les facturacions previstes. Tot i les diferències de criteri, els cònsols s’han compromès a estudiar el dossier amb els assessors.

Els cònsols han assegurat que el deute no és només del 2017.

TOTES LES NOTÍCIES