Enxampats amb 66.000 “xuxes” i xocolatines… amb cànnabis

Les llaminadures i les xocolatines intervingudes contenien cànnabis (freepik)
Les llaminadures i les xocolatines intervingudes contenien cànnabis (freepik)

Ha passat a Barcelona, però és una notícia que traspassa fronteres. Quatre pinxos -tres homes i una dona- han estat detinguts pels Mossos d’Esquadra a Horta-Guinardó perquè presumptament elaboraven i distribuïen llaminadures que contenien cànnabis.

Els detinguts guardaven caixes plenes de productes alimentaris que contenien THC i esqueixos de marihuana en un local que utilitzaven com a magatzem. El valor aproximat de tots els productes intervinguts en el mercat il·lícit és d’entre 120.000 i 150.000 euros.

Els “artesans” de les llaminadures també posseïen una plantació de marihuana al soterrani del magatzem on operaven. El tetrahidrocannabinol, Δ9-tetrahidrocannabinol o THC és el principi actiu més important de la planta del cànnabis responsable de la majoria dels efectes terapèutics i psicoactius.

L’aparença dels productes i la forma com estaven embolicats podria donar a equívoc a una persona que desconeix el contingut, com per exemple un menor. Per tant podien ser fàcilment consumits i comportar així un alt risc per a la salut de les persones. A més, les condicions higièniques i de salubritat del local no donaven garanties per a la manipulació i elaboració de productes comestibles destinats al consum. Cap dels quatre detinguts tenia antecedents.

Alerta, doncs, als més llépols amb el que es compra i, sobretot, amb el que es menja.

TOTES LES NOTÍCIES