Els exàmens oficials de llengua catalana es faran entre el 20 i el 28 de novembre

Un estudiant amagat darrere una pila de llibres
Un estudiant amagat darrere una pila de llibres. Foto: ARXIU

El Govern fa pública la convocatòria dels exàmens oficials de llengua catalana dels nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2 que tindran lloc entre el 20 i el 28 de novembre. Enguany, i per tal de respectar les mesures preventives per fer front a la COVID-19, els exàmens es faran en dos caps de setmana diferents. El preu de la inscripció és de 17,15 euros i les inscripcions s’han de fer en línia des del 5 al 16 d’octubre a www.e-tramits.ad. La prova s’havia de celebrar al juny però es va ajornar degut a la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2.

Les proves orals i escrites dels nivells A1 i A2 es faran al Centre de Català –a Escaldes-Engordany– els dies 20 i 27 de novembre respectivament. Els exàmens de B1, B2, C1 i C2 es faran els dies 21 i 28 a l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma per poder mantenir les distàncies estipulades pel ministeri de Salut entre els candidats. L’ús de la mascareta és obligatori tant en les proves escrites com en les orals.

A les proves es poden presentar les persones majors de setze anys en el moment que tinguin lloc els exàmens, independentment de la nacionalitat, residents o no residents al Principat. Els resultats es faran públics el 7 de gener a les pàgines www.educacio.ad i www.cultura.ad

Cal recordar que a partir del mes de gener, tots els candidats a edictes de l’administració general caldrà que acreditin el nivell de català exigit en cada cas en el moment de presentar-s’hi i ja no es permetrà, com fins ara, que aquest s’aconsegueixi durant els mesos posteriors. El ministeri de Cultura i Esports organitza anualment dos calendaris d’exàmens oficials de llengua catalana; el pròxim es preveu a inicis del 2021.

TOTES LES NOTÍCIES