Els càrrecs polítics del Govern i dels Grups Parlamentaris de la majoria renuncien a qualsevol increment salarial per al 2023

El cap de Govern i altres membres de l'Executiu a l'hemicicle del Consell General
El cap de Govern i altres membres de l’Executiu a l’hemicicle del Consell General. Foto: Demòcrates

Davant el context actual inflacionista que està afectant les economies de les famílies i del teixit empresarial del país, “per a preservar el deure d’exemplaritat que sempre ens ha caracteritzat i que ja va quedar palès durant la pandèmia, el cap de Govern, les Síndiques Generals, els ministres, els consellers generals dels tres Grups Parlamentaris de la majoria, els secretaris d’Estat, i els altres càrrecs polítics reconeguts a la Llei del Govern (la secretària general, el cap de Gabinet i la cap de Protocol), hem decidit renunciar a l’increment dels salaris d’acord amb l’IPC per al 2023, establert al Projecte de llei del pressupost per a l’any vinent, i que s’aplica a tots els funcionaris i treballadors del sector públic”. Així ho manifesta un comunicat en nom dels electes que secunden la iniciativa.

Aquesta decisió, que ha estat consensuada per totes les persones concernides, es pren malgrat que el Projecte de llei del pressupost estableix, igual que ho han fet els pressupostos dels anys anteriors, un augment de l’IPC dels salaris de tots els funcionaris i treballadors del sector públic, inclosos els alts càrrecs.

La xifra es va calcular a mitjans d’any durant l’elaboració del pressupost, i s’havia estimat en el 4,5%. Conscients, però, de l’excepcionalitat d’aquest any, en què l’IPC finalitzarà l’exercici al voltant del 7% -la qual cosa està generant dificultats a una part important de la ciutadania-, “hem decidit portar a terme la congelació salarial esmentada”, continua dient l’esmentat comunicat.

La decisió adoptada avui dimarts, 6 de desembre, ho és de forma voluntària, sense perjudici de la llibertat de decisió de la resta d’administracions i institucions sobre les quals és d’aplicació l’article 17.1 del Projecte de llei del pressupost.

El Govern i els grups parlamentaris que li donen suport “continuem recomanant a les empreses que incrementin els salaris dels treballadors d’acord amb l’IPC”, independentment dels augments mínims obligatoris establerts en la Llei promulgada pel Govern i que actualment es troba a tràmit parlamentari.

TOTES LES NOTÍCIES