El projecte Camina Pirineus crea dos miradors panoràmics sobre la plana de la Seu d’Urgell

La Seu d'Urgell vista des del Mirador de les Forques
La Seu d’Urgell vista des del Mirador de les Forques. Foto: CCAU

El projecte Camina Pirineus té pràcticament enllestits els miradors panoràmics alçats del Pla de les Forques i de Sant Antoni del Tossal, dos punts des dels quals es poden observar àmplies vistes de la plana de la Seu d’Urgell, amb la capital al centre del paisatge. A més de les funcions pròpies dels miradors, aquestes actuacions tenen com a objectiu complementari dignificar els entorns d’un espais que habitualment ja són força concorreguts pels practicants del senderisme i altres esports de natura.

El mirador que s´ha instal·lat al Pla de les Forques, concretament a la banda sud, és del tipus alçat i s’ha dotat de dos plafons panoràmics, un banc i una pèrgola. El material utilitzat és fusta certificada ambientalment amb la credencial FSC. El projecte ha inclòs la instal·lació d’un mòdul aparca-bicicletes i l’habilitació d’una zona per a l’estacionament de vehicles a l’entrada del recinte del Pla de les Forques. Des d’aquest punt, surt un camí per anar a peu fins al mirador.

Quant a Sant Antoni del Tossal, s’ha instal·lat un mirador alçat al vessant que dona a la Seu, s’ha col·locat una tanca de fusta i s’ha habilitat un altre mirador amb vistes al Cadí. La fusta que s’hi ha emprat és igualment certificada ambientalment FSC. A més, s’ha instal·lat un mòdul aparca-bicicletes en les immediacions de l’ermita.

Aquestes actuacions formen part de l’Acció A3 del projecte Camina Pirineus: Miradors i recursos ecoturístics i s’emmarca en el PO FEDER CATALUNYA 2014-2020 – Operació GO03-000662 CAMINA PIRINEUS: xarxa de senders a la carta, l’eina de posicionament ecoturístic de l’Alt Urgell.

TOTES LES NOTÍCIES