El programa d’activitats “Canya als museus” aplega més de 600 persones

El programa d’activitats "Canya als museus" aplega més de 600 persones
Logotip de l’activitat Canya als Museus (Govern d’Andorra)

L’Àrea de Museus i Monuments, del Ministeri de Cultura i Esports, fa un balanç satisfactori de la rebuda per part de la ciutadania del programa d’activitats ‘Canya als museus’ que s’ha dut a terme, enguany, entre els mesos de febrer i juny. El conjunt de microexperiències interdisciplinàries han estat a l’abast de tothom, ja que estaven dissenyades per a públics diversos.

Així, durant els cinc mesos de durada de la iniciativa s’han fet 20 activitats en diferents horaris, i moltes de les propostes s’han ofert gratuïtament, que han permès atraure als museus un total de 678 persones, el que suposa un balanç molt satisfactori.

‘Canya als museus’ respon a la voluntat de fer que els visitants del museu passin a ser usuaris actius, en lloc de simples observadors passius. És una oferta d’oci creatiu fet amb el talent del teixit cultural del país, els productors artesanals d’Andorra i la creativitat de l’equip de guies culturals.

A més, també s’ha pogut complir amb l’objectiu de captar més públic i fidelitzar-lo, perquè els participants han estat, en un percentatge elevat, gent del país que han repetit i han gaudit de les activitats.

En relació a la participació per activitats, sobresurt l’activitat ‘A la recerca dels ous de Setmana Santa’ a la Casa d’Areny-Plandolit i al Museu Nacional de l’Automòbil, una proposta basada en un joc de pistes que tenia com a recompensa ous de xocolata, ja que es va programar en el context de les vacances de Setmana Santa.

La bona acceptació de la visita en clau de gènere dedicada a la manera com vivien les padrines a Casa Rull ha motivat que s’ofereixi també a les llars de jubilats, i per al curs vinent estarà disponible per als escolars de secundària i batxillerat.

Cal esmentar, també, el conjunt d’activitats en el marc de la primera edició de les jornades d’art romànic pensades per dinamitzar l’Espai Columba, amb resultats positius que conviden a pensar en una segona edició. Tot i que resta saber la xifra de visitants de l’exposició Cel a la terra, de l’artista Rosa Obiols, que es podrà veure fins a l’11 de setembre del 2022.

Canya als museus s’ha acabat, però la programació dels museus gestionats pel Govern continua amb les Nits als museus, i al setembre tornarà Canya als museus amb un ampli catàleg d’activitats per dinamitzar els museus fins al mes de desembre del 2022.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES