El Natto, superaliment que desafia les malalties cardiovasculars

Un bol contenint Natto japonès (Getty images)
Un bol contenint Natto japonès (Getty images)

El Natto és un aliment fermentat originari del Japó, concretament fet a base de soja. La fermentació es produeix amb l’ajuda d’un bacteri anomenat Bacillus subtilis natto, que converteix les proteïnes de la soja en aminoàcids i altres compostos beneficiosos durant el procés.

La preparació del Natto és un procés artesanal que implica la cocció de la soja i la fermentació amb el mencionat bacteri. El resultat final és un aliment amb un característic sabor fort i una textura viscosa. Tradicionalment, se serveix amb arròs, sopa de miso o altres plats japonesos.Propietats nutricionals del Natto

El Natto és ric en nutrients essencials que ofereixen una sèrie de beneficis per a la salut cardiovascular. Algunes de les propietats nutricionals destacades inclouen:

Vitamina K2: El Natto és una font excepcionalment bona de vitamina K2, crucial per al metabolisme del calci i que ajuda a prevenir la calcificació arterial.

Fibra: És una font significativa de fibra, la qual contribueix a mantenir els nivells de colesterol en sang equilibrats i millora la salut del sistema cardiovascular.

Proteïnes: Aporta proteïnes de qualitat, valuoses per al manteniment de la massa muscular i la salut general.

Enzims beneficiosos: La fermentació del Natto produeix enzims beneficiosos que milloren la digestió i l’absorció de nutrients.Com incorporar el Natto a la dieta

Malgrat el seu sabor peculiar i la textura viscosa, el Natto pot ser incorporat a la dieta de diverses maneres. Es pot menjar amb arròs, afegir-lo a amanides o, fins i tot, utilitzar-lo com a ingredient en plats cuinats. Algunes persones prefereixen barrejar-lo amb salses o condiments per a millorar el seu sabor segons les seves preferències personals.

En conclusió, el Natto és més que una simple delicadesa japonesa; és un superaliment que aporta propietats nutricionals úniques i beneficis demostrats, motiu pel qual pot ser un producte interessant a afegir a la dieta per a aquells que busquen mantenir un cor saludable de manera natural.

TOTES LES NOTÍCIES