El ministre Jordi Torres i el seu homòleg espanyol, Jordi Hereu, es reuneixen a Fitur

Jordi Torres i Jordi Hereu (SFGA)
Jordi Torres i Jordi Hereu (SFGA)

El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, s’ha reunit aquest dijous a la tarda amb el seu homòleg espanyol, el titular de la cartera d’Indústria i Turisme d’Espanya, Jordi Hereu, així com amb la seva secretària d’Estat, Rosana Morillo. La reunió ha tingut lloc durant la segona jornada de la Fira de Turisme Internacional (Fitur), que se celebra anualment a Madrid i que enguany arriba a la seva 44a edició.

Durant la reunió bilateral, la primera des que Hereu va assumir el càrrec, ambdós ministres han repassat les diferents àrees en què Andorra i Espanya col·laboren. En aquest sentit, s’han instat a trobar noves sinergies en àrees estratègiques per als dos governs, com ara el turisme sostenible.

La d’Hereu ha estat la tercera reunió bilateral del dia. Abans, Torres ha mantingut trobades amb alts representants d’Albània i d’Hondures. La ministra de Turisme d’Hondures, Yadira Gómez, ha proposat a Andorra signar un memoràndum d’entesa i s’ha mostrat especialment interessada en conèixer el model d’experiència turística desenvolupat per Andorra Turisme al llarg dels darrers anys.

Per la seva banda, la ministra albanesa de Turisme i Medi Ambient, Mirela Kumbaro, ha convidat formalment a Torres a la 70a reunió de l’ONU Turisme (antigament coneguda com a Organització Mundial del Turisme) de la comissió regional per a Europa, que se celebrarà a Tirana, la capital albanesa, el proper mes d’abril.


Reunions amb professionals

La delegació andorrana l’encapçalen el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, el director de Turisme i Comerç, Sergi Nadal, i el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. A banda de les diverses trobades bilaterals amb altres països, la representació també ha mantingut reunions de treball amb empreses del sector, com ara el touroperador espanyol VECI Group o l’empresa internacional Mastercard.

TOTES LES NOTÍCIES