El Govern autoritza la creació i l’obertura d’Humanium International University

Vilarrubla i Martín davant una publicitat de la Humanium International University
Vilarrubla i Martín davant una publicitat de la Humanium International University. Foto: SFG

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha presentat aquest dimarts la creació i l’obertura d’un nou centre d’ensenyament superior al Principat: la Humanium International University. Tal com ha avançat la titular de la cartera, el centre té la voluntat d’oferir estudis de grau, màster i doctorat en modalitat semipresencial i en l’àmbit de la música i les humanitats.

Així, Vilarrubla ha destacat que els contactes per establir-se al Principat van iniciar-se el 2017 de la mà d’Actua, que ha ajudat als promotors del centre en el procés –en especial donat que l’educació és un dels sectors estratègics en l’impuls de la diversificació econòmica al país–. Per la seva banda, el director de comunicació de la universitat, Eugenio Martín, ha remarcat que el projecte neix de la voluntat de “reconèixer l’oficialitat i l’autonomia de la música dins de l’àmbit educatiu europeu”.

Martín també ha assegurat que preveuen iniciar l’activitat acadèmica el curs 21-22 i que “es buscaran una sèrie de convenis amb diferents entitats musicals andorranes i estrangeres per tal d’impartir classes presencials intensives”.

Ara, un cop autoritzada l’obertura del centre, Vilarrubla ha recordat que la universitat ha de presentar els diferents plans d’estudi davant l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) i, si s’escau, les demandes de creació de noves titulacions al Ministeri. La ministra ha destacat que l’aparició d’ofertes educatives “és sempre positiva perquè aporta noves opcions als alumnes que vulguin seguir formant-se en l’àmbit superior”.

TOTES LES NOTÍCIES