El fill tirà (emperador)

Omar El Bachiri
Omar El Bachiri. Psicòleg

El fill emperador pot definir-se com algú tirà perquè el seu comportament no té límits; està convençut que no ha d’esforçar-se per a aconseguir els seus objectius personals; imposa les normes a casa; és prepotent, maleducat i maltracta als pares, els menysprea i colpeja. Aquesta manera de comportar-se l’ha adquirit perquè ha rebut una educació massa permissiva, els seus pares l’han sobreprotegit. Li han facilitat tant la vida que no ha potenciat la resiliència, ni el llindar a la frustració i, per tant, quan arriba a l’adolescència es troba perdut perquè ha de prendre decisions i no se’n surt donat que, no està acostumat a raonar, no ha adquirit les eines cognitives per a fer-ho.

Fins ara, només havia de demanar -o millor dit-, imposar la seva llei i les coses se solucionaven per si soles. Com per exemple: quan tenia problemes a l’escola i els pares anaven a encarar-se amb el professorat, en comptes de demanar explicacions, donaven per fet que el professorat estava equivocat. Demostrant així que l’infant és el rei també de l’escola i que pot fer tot allò que li vingui de gust, sense haver d’assumir cap conseqüència. Però, malauradament per a ell, fora de l’àmbit escolar i parental la vida no funciona de la mateixa manera i una vegada és major d’edat, se li complica molt respectar les lleis socials.

Així i tot, tenir un fill emperador és més senzill d’aconseguir del que sembla, només li hem de donar la raó sempre, sigui per no discutir o per no haver d’esforçar-nos a educar-lo. Igualment, també hi ha un conjunt de conductes a seguir: fer-li els deures, en comptes d’ajudar-lo a fer-los i, així, no aprendrà que no fer-los comporta conseqüències negatives. També, quan vagi a esquiar podem carregar nosaltres amb l’equipament i, així, evitem que entengui l’esforç que comporta haver d’esquiar. És a dir, són conductes fetes amb la intenció d’ajudar als fills, però que si no s’exigeix reciprocitat, són més perjudicials que beneficioses perquè no ensenyen res.També podeu seguir-me a https://www.facebook.com/elbachirri

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]