Com viatjar amb animals de companyia?

Un gat dins de la seva gàbia de transport (AMIC)
Un gat dins de la seva gàbia de transport (AMIC)

Viatjar amb mascotes pot ser una experiència enriquidora, però també presenta una sèrie de reptes que cal tenir en compte per a garantir la seva seguretat i benestar. A continuació, es detallen alguns consells essencials per a facilitar el viatge amb els vostres companys de quatre potes.

Abans de viatjar, és molt important assegurar-se que la teva mascota tingui tota la documentació necessària. La majoria dels països requereixen un passaport per a mascotes, que podeu obtenir del vostre veterinari. Aquest document inclou informació sobre la vacunació, particularment contra la ràbia, i coincideix amb l’etiqueta electrònica incrustada al coll de la mascota. Aquest xip és indispensable, ja que permet escanejar i verificar les dades de l’animal i la seva història de salut.

És important vacunar la teva mascota contra la ràbia almenys 30 dies abans del viatge, i en alguns casos, s’ha de fer una prova d’anticossos en un laboratori autoritzat.

Els diferents mitjans de transport tenen les seves pròpies normes i restriccions per a mascotes. En els avions, per exemple, moltes companyies aèries permeten mascotes petites a la cabina, però les més grans han de viatjar a la bodega. És fonamental utilitzar una gàbia adequada per al transport aeri, que ha de complir amb les normatives de la IATA (Associació Internacional de Transport Aeri). Aquesta gàbia ha d’estar ben ventilada i tenir prou espai perquè la mascota es pugui aixecar i girar còmodament.

En viatges amb vaixell, és important verificar les polítiques de l’operador sobre les mascotes.

Els viatges en tren sovint permeten mascotes, però poden requerir bitllets separats o que la mascota estigui en una gàbia.

En canvi, els autobusos i telefèrics tenen normatives més estrictes, i les mascotes sovint no estan permeses o només poden viatjar si es paga un suplement. En alguns països, els gossos han de portar morrió en transport públic.

Els animals de companyia que estan acostumats a estar amb desconeguts i a estar en llocs nous tindran menys problemes per a viatjar. Entrenar-los amb antelació perquè es familiaritzin amb la seva gàbia i amb els entorns nous pot reduir el seu estrès.Per Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]