lliurament del guardó olympe des gouges del 2019
Lliurament del guardó Olympe des Gouges del 2019

 

El Govern ha programat un seguit d’esdeveniments al llarg de la setmana vinent d’aquest per celebrar el 8 de març, el Dia internacional de la dona treballadora. En destaca el lliurament del guardó Olympe de Gouges el 5 de març per part del Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut amb l’objectiu de reconèixer les empreses del país que treballen per la promoció de la igualtat de gènere dins de la seva organització.

D’aquesta manera, el 4 i 5 de març es duran a terme les jornades ‘De la coeducació a la igualtat de gènere en l’àmbit laboral’, a la Sala Consòrcia del Centre de Congressos d’Andorra la Vella. En concret, el dia 4, de 17 hores a 19 hores, se celebrarà una xerrada sobre coeducació, que anirà a càrrec d’Ana Tutzó; impulsora del projecte Biblioteca i Gènere i Gestora cultural a Associació Espai i Lleure de Catalunya; i de Laia Ferré, periodista i professora de comunicació i realització audiovisual i cinema de l’Escola Andorrana de batxillerat.

Les jornades continuaran el dia 5 amb una conferència, de 17 a 19 hores, sobre igualtat de gènere en l’empresa. La xerrada tractarà la igualtat en l’àmbit laboral i anirà a càrrec de Georgina González; consultora en gènere experta en plans d’igualtat i protocols d’abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe; i de Noemí Rodríguez, periodista i fundadora de l’empresa Glop de Blau.

Les quatre expertes presentaran les seves experiències en matèria d’igualtat en els àmbits cultural, educatiu i empresarial i reflexionaran sobre la situació actual i els reptes per assolir una igualtat efectiva i plena entre dones i homes.

També amb motiu del Dia internacional de la dona treballadora, el Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut lliurarà el 5 de març el guardó Olympe de Gouges. L’acte d’atorgament de la tercera edició d’aquests premis, obert a tota la ciutadania, tindrà lloc a les 19.30 hores a la Sala Consòrcia del Centre de Congressos de la capital. L’objectiu de l’Olympe de Gouges és distingir les empreses del país que han realitzat accions i mesures en favor de la igualtat entre dones i homes en les seves estructures.

Per tant, alhora que es premia les empreses seleccionades, també es dona visibilitat a les iniciatives empresarials existents en aquest sentit per poder, d’aquesta forma, generar sinèrgies d’èxit en matèria d’igualtat, destacant els beneficis d’aquestes accions dins de les mateixes empreses i per al conjunt de la societat.

Així mateix, com a mesura de sensibilització, el Govern ha aprovat aquest dimecres una aturada d’un minut de reflexió dels treballadors públics el dia 9 de març a les 13 hores fora de tots els edificis administratius, tenint en compte que el 8 de març s’escau en diumenge.

Finalment, per fomentar el coneixement de les recomanacions del Comitè de Ministres del Consell d’Europa sobre la prevenció i lluita contra el sexisme, el Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ha subtitulat en català el vídeo elaborat per aquest organisme. En aquest contingut audiovisual es facilita per primera vegada una definició conjunta de sexisme per part del Consell d’Europa i s’implica al conjunt de la ciutadania en la lluita contra tot tipus de discriminació per raó de sexe. Tant el vídeo com la recomanació completa- Recomanació CM/REC (2019)1 sobre la prevenció i la lluita contra el sexisme- es poden consultar a la pàgina web www.aferssocials.ad.