El BC Andorra, sense resposta davant el Reial Madrid (58-86)

BC Andorra contra Reial Madrid
BC Andorra contra Reial Madrid. Foto: BC Andorra.

El BC Andorra ha sumat aquest divendres la segona derrota de la temporada a l’ACB en la segona jornada de lliga davant el Reial Madrid. Malgrat aguantar les envestides visitants en la primera meitat (30-38), en el segon temps el conjunt tricolor no tindria cap opció després de rebre un 28-48 de parcial. Moussa Diagne, màxim anotador del MoraBanc amb 10 punts i el millor dels locals juntament amb Paulí i Hannah amb un 9 de valoració. Edy Tavares MVP amb 15 punts, 8 rebots, 26 de valoració.

Després de l’ajustada i dolorosa derrota del passat dissabte en la pista del Coosur Real Betis, la plantilla tricolor afrontaria el primer plat fort de la temporada en l’estrena a casa rebent a un Reial Madrid que acabaria sent l’amo absolut del partit. Al final, nova derrota dolorosa pels interessos d’un BC Andorra que es quedaria sense arguments davant el conjunt de Pablo Laso.

Acompanyats per uns 1.500 aficionats amb moltes ganes de bàsquet, un 40% de l’aforament de la Bombonera, el conjunt tricolor començaria el partit a remolc davant d’un Madrid que es trobaria molt còmode sobre el parquet de la Bombonera. Els d’Ibon Navarro, amb poca duresa defensiva i poca mobilitat ofensiva, veurien com el conjunt blanc arrencaria amb un 0-10 de parcial que obligaria al tècnic local a demanar el seu primer temps mort. A partir d’aleshores, però, el BC Andorra, de menys a més, començaria a obrir els ulls. Uns quatre minuts després del salt inicial Clevin Hannah anotaria la primera cistella tricolor (3-10) que ensenyaria el camí a seguir. De fet, des del triple, amb l’encert de Paulí, Sergi Garcia i el propi Hannah, els andorrans reaccionarien amb un 14-6 de parcial que els deixaria a només dos punts de diferència (14-16) però una nova estirada visitant amb un Tavares imparable deixaria un 14-21 al final del primer acte.

Amb el pas dels minuts, esperonat pels 1.500 aficionats, el BC Andorra aguantaria les envestides visitants malgrat les diferències en el rebot. Les segones opcions dels blancs aprofitant l’encert exterior de Carlos Alocén permetria als de Laso agafar una màxima de dotze punts (22-34) però el conjunt tricolor no li perdria la cara al partit i una nova reacció el permetria arribar viu al descans (30-38).

La posada en escena després de sortir dels vestidors dictaria sentència a favor dels interessos del Reial Madrid. Els de Laso sortirien a per feina decidits a trencar el partit i un 7-15 de sortida ja deixaria un +16 (37-53) a favor dels visitants. El BC Andorra, sense resposta, sense referents dins la pista, veuria com la diferència aniria creixent fins arribar al 44-64 al final del tercer quart. Els últims deu minuts, un pur tràmit (58-86).

El proper partit del BC Andorra, corresponent a la 3a jornada de lliga, serà aquest diumenge a la pista de l’Urbas Fuenlabrada (17h).