Del cant dels ocells dels Arnau a la poètica del “Xant de Cabrota”

Teresa Ventura

Inspirant-se en els cants dels ocells, els dos autors, Arnau Obiols i Arnau Orobitg van presentar fa uns dies, el seu poemari amb el suggeridor títol de “Xant de Cabrota”, una dita popular que té el seu origen en una tradició mediterrània, en la qual els clàssics de l’antiguitat llegien el futur a través del vol de les aus.

Paral·lelament, els dos autors, el músic Arnau Obiols i el poeta Arnau Orobitg, ambdós residents a l’Alt Urgell, van presentar l’obra en format d’espectacle a través de la música i la paraula. Recordeu… “Prima la música, poi la parole”, una composició d’una òpera d’Antonio Salieri (1750 -1825), estrenada a Viena l’any 1786. La obra tracta de l’estreta relació de la música i la paraula. El text, era de Giovanni Battista Casti (1724 – 1783) un poeta i escriptor que també havia escrit el llibreto de “La grotta di Trifonio (1785) i de “Catilina”(1792) per al mateix compositor.

Coberta del poemari Xant de Cabrota
Coberta del poemari Xant de Cabrota

Ara ens trobem que els nostres autors, els dos Arnau, han sabut crear aquesta relació intrínseca entre la música i la paraula que ha donat com a fruit una manifestació poètica de gran volada que sens dubte val la pena poder gaudir a través d’aquest nou llibre que amb el títol de “Xant de Cabrota” i una cuidada edició rústica, per part d’Editorial Andorra, constitueix una opció literària recomanada per a aquest aquest estiu 2024.

El músic Arnau Obiols
El músic Arnau Obiols

“Xant de Cabrota” és una obra recomanada per a tots els lectors i, molt especialment, per als amants de la poesia i la música que, sortosament, al Principat d’Andorra i a l’Alt Urgell, en som molts. Bones vacances per a tothom!

El poeta Arnau Orobitg
El poeta Arnau OrobitgText i fotos: Teresa Ventura, membre de l’Associació de Professionals de la Comunicació (APCA) i secretària general de l’Associació d’Escriptors del Principat d’Andorra (AEPA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]