Covid: Bones dades aquesta darrera setmana, amb només 10 nous contagis, 19 actius i 9 curats

Dibuix de persones prenent mesures contra la Covid (Storyset a Freepik)
Dibuix de persones prenent mesures contra la Covid (Storyset a Freepik)

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat d’Andorra és de 47.860 persones (+10) i es registren un total de 47.682 altes (+9). El total de defuncions fins a la data es manté en 159 (+0).

El nombre de casos actius se situa en 19 (+1). No hi ha cap persona ingressada a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell (+0), ni a l’UCI (+0).

Pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del Pla s’han inoculat 161.303 vaccins per a fer front al coronavirus SARS-CoV-2 (58.188 primeres dosis, 57.563 segones, 43.097 terceres i 2.455 quartes dosis).

Per a demanar hora de vacunació, s’ha de concertar cita a través del telèfon 821955 i no es necessària cap prescripció mèdica. Cal recordar que des de fa uns mesos, per a les vacunes de record –és a dir les terceres i quartes dosis– s’administren els vaccins bivalents, fabricats a partir de la soca inicial i de les variant Òmicron que han circulat posteriorment amb més freqüència.

Una setmana més, el Govern ha decidit prorrogar fins el proper dimecres les actuals mesures de prevenció acordades ara fa una setmana.Pròrroga per a facultar al Govern per a establir mesures excepcionals per a protegir la salut pública

El Consell de Ministres en funcions també ha aprovat sol·licitar a la Comissió Permanent del Consell General una nova pròrroga per a facultar al Govern a establir mesures restrictives o excepcionals per a protegir la salut pública durant la pandèmia de SARS-CoV-2.

Vist que les mesures adoptades pel Govern fins a l’actualitat han permès contenir la propagació del virus i garantir la viabilitat del sistema de salut, es considera necessari mantenir-les per un període més prolongat. D’aquesta manera, es trametrà la sol·licitud perquè es pugui prorrogar de nou per a dos mesos aquesta facultat temporal –l’actual finalitzava a mitjans del mes de març del 2023–.

TOTES LES NOTÍCIES