Conxita Marsol se suma al comitè executiu de Demòcrates

Demòcrates
Sisè Congrés Ordinari de Demòcrates. Foto: Demòcrates

El sisè Congrés Ordinari de Demòcrates ha congregat aquest dissabte durant tot el matí a un centenar de persones, en un acte que ha mostrat de manera contundent la clara implicació de la militància taronja i “que som el partit més sòlid del nostre país“, tal com ha manifestat el president de DA i cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot.

El Congrés ha debatut set ponències que “volen donar resposta a les necessitats immediates de la nostra ciutadania” i que mostren “el treball rigorós fet tots aquests mesos per la nostra militància”. Un treball ha afegit Espot, que “esperona el Govern i el Grup Parlamentari Demòcrata a aprofundir, perfeccionar i millorar la nostra acció política”.

Tant Espot com el secretari General de Demòcrates, Jaume Serra, han subratllat la qualitat de les ponències i propostes de resolució presentades. Totes s’han aprovat per assentiment, tot i que cinc d’elles han comptat amb modificacions pel que fa a les encomanes, després que s’hagi mantingut un debat ampli entre els ponents i els participants al Congrés.

Així, s’han aprovat propostes de resolució relacionades amb la salut mental (actualitzar els programes vigents i adaptar-los a la situació post-Covid, reforçar els programes de prevenció); amb la dinamització de l’economia (definir un pla estratègic més enllà de l’H23, ajuts a l’empresa per exportar serveis); amb la Proposta d’acord de joventut (fer un seguiment semestral per part de tots els participants de DA sobre la consecució de les directrius de l’acord); amb el foment del català (adaptar els horaris de les classes oficials als horaris comercials, reforçar el compliment de la legislació sobre el seu ús); amb la sostenibilitat de les pensions (treballar per assolir un pacte d’Estat entre totes les forces); amb les ajudes socials (adaptar-les a les necessitats actuals, més coordinació entre les administracions per evitar duplicitats i més efectius a Serveis Socials); i amb la diversificació econòmica (millorar el seguiment de la inversió estrangera i incentivar la creació de talent).

A excepció de la ponència sobre el català i la de l’acord de Joventut, les altres cinc s’han elaborat partint del debat constructiu que van dur a terme les Comissions del partit a partir del pla d’acció H23, un document que conté “els valors, projectes i lleis irrenunciables” per a Andorra, ha destacat el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat. Però també un document “adaptable” en funció dels “neguits dels ciutadans i de les seves noves necessitats”, ha subratllat. En aquest sentit, Serra ha celebrat que la militància de DA hagi fet, a través de les Comissions de l’H23 i de les posteriors ponències, “de canal de transmissió entre la ciutadania i els qui governen i legislen”.

 

Marsol, nova vicepresidenta segona

El Congrés també ha servit per renovar els càrrecs de l’actual Executiva, acció que s’ha fet per assentiment de tots els presents. Únicament s’ha fet el canvi de Cristina Serra, fins ara vicepresidenta segona i que marxa per motius personals, pel de Conxita Marsol. Tant el secretari General com el president de DA han valorat molt positivament el canvi, per l’experiència i qualitat humana que aportarà la cònsol d’Andorra la Vella, i perquè permet al partit “tenir una representació “altíssima en l’àmbit institucional”, ha valorat Serra. És a dir, ha afegit Espot, permet tenir les tres potes en els càrrecs “més honorífics del partit”: la síndica general Roser Suñé (vicepresidenta primera), la cònsol més veterana (vicepresidenta segona) i el cap de Govern (president).

Per tant, “exemplifica molt bé el que és Demòcrates, un projecte comú nacional que compartim entre tots, però que també creu en la riquesa parroquial i territorial del país”, ha emfatitzat el president taronja.

En línies generals, la valoració que es fa del congrés és altament positiva perquè mostra l’actitud activa de la militància a participar i construir en benefici d’Andorra. També mostra que “la riquesa de DA és la seva diversitat, de gènere, d’edat, parroquial, fins i tot de pensament”, ha defensat Serra, aspecte que permet assolir l’equilibri en la consecució de les millors polítiques per a la ciutadania.

[do_widget id=category-posts-pro-64]