Convoquen els ajuts a l’estudi per al curs vinent

Alumnes en una escola
Alumnes en una escola (SFGA)

El Consell de Ministres ha aprovat l’obertura de la convocatòria dels ajuts a l’estudi per al curs escolar 2023-2024, per tal de garantir el dret a l’educació a tots els alumnes, compensar les desigualtat econòmiques i socials que puguin existir i incentivar la continuïtat de l’estudi.

Així, la convocatòria s’adreça a alumnes que cursen els nivells educatius de maternal, de primera i segona ensenyança, batxillerat i formació professional no superior i la seva equivalència en l’educació especial, així com per als nivells corresponents dels sistemes educatius espanyol i francès impartits en centres públics a Andorra. També inclou la formació professional no superior a l’estranger perquè no s’imparteixen en centres públics ubicats a Principat.

Com a novetat, en aquesta convocatòria el Govern ha decidit augmentar l’import màxim de la beca de matrícula per a l’ensenyament a distància, que ha passat de 253 euros a 750 euros, equiparant-lo amb el de l’ensenyament superior.

Per a poder optar a un ajut per estudiar a Andorra, els ingressos per membre equivalent han de ser inferiors a 18.720 euros. El ministre portaveu, Guillem Casal, ha recordat que a l’anterior convocatòria es va augmentar el llindar d’ingressos màxims per a poder beneficiar-se d’aquestes ajudes, amb l’objectiu de millorar el poder adquisitiu de la ciutadania, motiu pel qual el Govern ha decidit mantenir-lo per a aquest curs 2023-2024.

Els ajuts a l’ensenyament inclouen beques al material, al menjador, al transport escolar, a l’esquí extraescolar, i també a la manutenció i la matrícula per a estudis fora d’Andorra.

Les famílies interessades a accedir en algun dels ajuts a l’estudi poden presentar la sol·licitud del 14 de juny i fins al 17 de juliol tant per via telemàtica, als webs www.educacio.ad i www.tramits.ad, com presencialment al Servei de Tràmits del Govern amb cita prèvia.

TOTES LES NOTÍCIES