Contribució de l’Executiu de 40.000 euros per a un projecte d’Unicef Andorra a Madagascar

Una escola a Madagascar amb cooperació d'Unicef
Una escola a Madagascar (Unicef)

Aquest dimecres s’ha aprovat la signatura de l’Acord de cooperació entre el Govern d’Andorra i el Comitè Nacional d’Andorra per l’UNICEF mitjançant el qual el Govern d’Andorra aporta una contribució voluntària de 40.000 euros al projecte “Escalant solucions climàtiques per a infants: Eco-Pobles al Sud de Madagascar”.

Aquest projecte de nova creació que s’implementarà a la regió del Sud de l’illa Androy, vol respondre a la greu crisi climàtica que pateix la regió. El dia d’avui, és considerada com una regió en perill de desertificació greu. Per a poder limitar els efectes del canvi climàtic, UNICEF vol transformar 20 pobles ja existents en pobles sostenibles i amb estructures de sanejament.

El primer objectiu és dotar els pobles de xarxes de canalització, de bombes d’aigua i cisternes per a recaptar l’aigua que permetrà posar en peu estructures modernes que asseguraran l’accés al sanejament a tots els habitants dels pobles.

Per a garantir la sostenibilitat d’aquesta part del projecte es vol desenvolupar cursos o seminaris per a sensibilitzar la població a l’ús d’aquestes estructures. Alhora també vol dotar les escoles i els centres de salut dels pobles amb panels solars per a facilitar l’accés a una electricitat de fons renovables. Aquests centres també es veuran equipats de connexió a la xarxa wifi.

TOTES LES NOTÍCIES