Com triar un bon quefir

Un bol contenint quefir (AMIC)
Un bol contenint quefir (AMIC)

El quefir és similar al iogurt, ja que s’elabora a partir de la fermentació de la llet gràcies a l’acció de microorganismes que romanen vius al producte. Per això, en principi, els ingredients indispensables només són dos: llet i ferments. No obstant això, al mercat trobem quefirs que contenen altres ingredients, i això es reflecteix en la seva composició nutricional, que pot diferir força entre unes marques i altres.

Com triar la millor? En què ens hem de fixar? T’ho expliquem.

Consells per a triar quefir 

Ingredients. Seria preferible que el producte estigués compost únicament per llet i ferments. Com més senzilla és la llista d’ingredients, millor. 

Sucre. Comproveu que el producte no conté sucres afegits. 

Proteïnes. Com més, millor. Però seria convenient que no fossin afegides, ja que això podria fer que el sabor i l’aroma fossin més planes i tinguessin menys matisos. 

Greixos. Aporten cremositat i sabor, encara que poden fer que el quefir resulti més pesat, a més de més calòric. 

Preu. Hi pot haver notables diferències. L’envàs podria encarir el producte.



El més valorat 

A l’hora de comprar, caldria triar productes constituïts simplement per llet i ferments. D’aquesta manera, tindran característiques més semblants a les del quefir casolà i, presumiblement, amb una aroma i un sabor més rics en matisos que en el cas dels productes amb proteïnes afegides. Pel que fa a la composició nutricional, els productes més valorats són els que contenen una proporció elevada de proteïnes i greixos. 



Les millors opcions 

Considerant aquests dos aspectes, el millor producte seria Casa Xanceda. Ara bé, si tenim en compte la relació qualitat-preu, considerant sobretot la composició pel que fa a la quantitat de greixos i proteïnes, algunes de les millors eleccions serien, per aquest ordre: Vascolac, Eroski brik i Eroski terrina.

Escollir un bon quefir implica llegir bé l’etiquetatge i prioritzar aquells productes més propers a la recepta tradicional: amb pocs ingredients, sense afegits innecessaris i amb una bona proporció de nutrients. Això no només repercutirà en una millor qualitat nutricional, sinó també en un gust més autèntic i satisfactori.



Per Redaccio-consumer-eroski

[do_widget id=category-posts-pro-64]