Com fer-se el test d’antígens?

Un canillenc recull el test d'antigen
Un canillenc recull el test d’antigen. Foto: Comú de Canillo.

La majoria de comuns ja han posat en marxa la logística per distribuir els tests d’antígens gratuïts d’autoconsum als residents majors de sis anys per fer-se cribratges durant les festes de Nadal. A més de donar la prova, també ofereixen les instruccions d’ús. El Govern ha compartit un vídeo que explica pas per pas com emprar els estris i interpretar el resultat.

Abans d’obrir el kit cal netejar-se les mans per evitar que el test es contagiï. El següent pas, extraure l’escovilló de l’embalatge pel costat del pal i introduir la punta en un orifici nasal un centímetre i mig i fregar les parets suaument; tot seguit, cal repetir el procediment a l’altra fossa nasal.

Amb la mostra presa, cal introduir l’escovilló al tub i fer-lo girar entre cinc i deu vegades perquè entri en contacte amb el líquid reactiu que hi ha a l’interior. Feu caure tres o quatre gotes al lector de resultat, que l’oferirà en un termini d’entre cinc i deu minuts.

Passat aquest temps és el moment d’interpretar-lo. Si apareix una línia vermella a la casella C, el test és negatiu. Si apareix una línia vermella a la casella C i una de negra a la casella T el resultat és positiu i cal aïllar-se i demanar cita per fer-se una TMA i confirmar el diagnòstic. En el cas que no aparegui cap línia vermella a la casella C, el resultat del test no és concloent. Per tant, cal trucar al 821955 i fer-se una altra prova d’antígens en un stop-lab.

Podeu veure un vídeo explicatiu en el següent enllaç: https://www.govern.ad/coronavirus/autotest

TOTES LES NOTÍCIES