Carolina Cuen, seleccionada com a àrbitre de l’Europeu Sub-23 de natació a Irlanda

Els àrbitres internacionals de natació (FAN)
Els àrbitres internacionals de natació (FAN)

Els Campionats d’Europa LEN Sub-23 de Natació finalitzats a la ciutat de Dublín, Irlanda, i organitzats entre l’11 i el 13 d’agost d’enguany, han estat la tercera vegada que Carolina Cuen representa Andorra com a àrbitre de natació internacional.

Al torneig han assistit 400 nedadors de l’elit júnior europea i ha comptat amb la participació de trenta-cinc jutges, disset d’ells dones, de vint-i-dues federacions nacionals d’Europa. Cuen, va fer el seu debut com a àrbitre internacional l’any 2019, en la 20a edició dels Campionats d’Europa de natació en piscina de 25 metres, a la ciutat de Glasgow, Escòcia, i va marcar un altre precedent en debutar com a primera àrbitra andorrana en un mundial el juliol del 2022, a la 19a edició dels Campionats del Món de natació de la ciutat de Budapest a Hongria.

La presència d’un jutge en un campionat mundial, està condicionada a la participació prèvia del candidat en uns campionats continentals. En ambdós casos, el candidat postulat accedeix per invitació i la selecció és part d’un procés meritocràtic que analitza i valida la trajectòria del jutge.

Temporada rere temporada, cada federació nacional té el dret i la potestat de postular candidats als diferents esdeveniments internacionals que organitzen la LEN, com a federació continental en el cas dels Europeus; o World Aquatics, com a federació internacional en el cas dels Mundials.

TOTES LES NOTÍCIES