Candidatura d’Andorra per a l’organització de la reunió del Consell de l’Associació Mundial de la Carretera per a l’any 2024

El logotip de la PIARC
El logotip de la PIARC

L’Executiu andorrà ha donat el vist i plau per a presentar candidatura per a l’organització, a Andorra, de la reunió del Consell de l’Associació Mundial de la Carretera (PIARC), per a l’any 2024. El PIARC és una associació sense ànim de lucre creada a França el 1909, per tal d’agrupar els organismes i especialistes relacionats amb les carreteres de tots els països.

Actualment, el PIARC compta ja amb més de 124 governs nacionals de tot el món com a membres; i té membres a més de 142 països. Més de 1.200 (comitès i grups d’estudi) experts de tot el món fan de la PIARC la major xarxa mundial d’especialistes de la carretera.

Andorra forma part com a membre permanent de la PIARC des de fa més de 30 anys. Es recorda que del 26 al 28 d’octubre de l’any 2005 Andorra va acollir el Congrés de Túnels de la PIARC, que va assolir la presència de prop de 1.000 persones. Durant els dies 4 al 7 de febrer del 2014 Andorra també va acollir i organitzar el XIV Congres Internacional de Viabilitat Hivernal que la PIARC celebra cada quatre anys en diferents capitals del món. En aquesta ocasió van assistir també uns 1.000 congressistes de 47 nacionalitats i uns 4.000 visitants a l’exposició.

Desprès d’aquestes experiències, i vist el retorn i la visibilitat aportada a Andorra per a l’organització del Congres del 2014, s’ha valorat de manera positiva des del Ministeri de Territori i Habitatge poder organitzar la reunió anual del Consell de la PIARC durant la tardor de l’any 2024. La durada d’aquesta reunió, que inclou també reunions específiques dels diferents comitès nacionals i visites tècniques, és d’una setmana. Les reunions del Consell de la PIARC realitzades durant les darreres edicions han comptant amb la participació al voltant de 300 persones, distribuïdes entre personal de l’organització, participants i acompanyants.

TOTES LES NOTÍCIES