Aquest dilluns toca acomiadar l’hivern per a rebre la primavera

A la primavera és quan floreixen la majoria de plantes i arbres (pikisuperstar)
A la primavera és quan floreixen la majoria de plantes i arbres (pikisuperstar)

Avui dilluns, dia 20 de març, es dona la benvinguda a la primavera, una de les estacions de l’any preferides per molta gent, a excepció, molt possiblement, d’aquelles persones que acostumen a patir l’al·lèrgia estacional. Aquesta, està causada quan s’està exposat a substàncies suspeses a l’aire (com el pol·len) que apareixen només durant certes èpoques de l’any. Les al·lèrgies estacionals causen picor a la pell, degoteig nasal, esternuts i, algunes vegades, picor als ulls i ulls plorosos i injectats en sang.

Oficialment, la primavera 2023 comença aquest dilluns, a les 22:24 hores, i s’allargarà fins al dia 21 de juny, a les 16:58 hores, moment que es donarà la benvinguda a l’estiu. Com a dades curioses, durant aquesta estació primaveral que ara encetem, hi haurà un parell d’eclipsis: un de solar i, l’altre, lunar.

El solar, tindrà lloc el 20 d’abril, serà de caràcter híbrid i, es diu així, perquè reuneix les característiques de tots els eclipsis solars existents. El problema és que es podrà observar només a Austràlia i al sud-est asiàtic.

Altra cosa serà l’eclipsi lunar, de caràcter penombral. Aquest, es podrà veure el 5 de maig al sud-est d’Europa, l’Àsia i l’Àfrica entre les 20:55 i les 21:32 hores. Per tant, aquell dia i en aquella franja horària caldrà posar tota l’atenció mirant cap a l’est.

TOTES LES NOTÍCIES