Aprovat el nou Reglament del transport sanitari terrestre

Una ambulància de la Creu Roja davant el centre residencial La Salita
Una ambulància de la Creu Roja davant el centre residencial La Salita. Foto: ATV Arxiu

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, el nou Reglament del servei de transport sanitari terrestre. Tal com ha apuntat el ministre, el darrer text és del 2007 i s’ha vist necessari ajustar la normativa per millorar l’eficiència i la qualitat del servei.

El nou Reglament estipula que el transport sanitari es divideix en dues categories, depenent de la necessitat d’assistència: d’una banda, el transport sanitari assistit –que requereix assistència tecnicosanitària durant el trasllat i que duen a terme tècnics, infermers i metges–, i transport sanitari no assistit –que no necessita assistència i que majoritàriament fa referència a transport programat–.

Fins ara tot el transport sanitari el regulava el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària. El text aprovat per l’Executiu estipula que el SAAS sigui el responsable de la regulació únicament dels serveis de transport sanitari assistit. Pel que fa a l’altre tipus de transport, que duu a terme principalment la Creu Roja, es manté fins l’1 de gener del 2022 la seva regulació per part del SAAS –quan s’acaba el contracte vigent amb l’entitat–.

El Reglament també regula que per poder fer ús del transport sanitari s’hagi de disposar d’indicació mèdica o recepta, en el cas del transport no assistit, i els aspectes tècnics i de seguretat dels vehicles ambulància.

Pel que fa al personal que s’encarrega de donar el servei, s’exigirà la titulació de tècnic en emergències sanitàries o la convalidació dels actuals tècnics –ja sigui per estudis homologables o per experiència demostrable–.

TOTES LES NOTÍCIES