Andorran Banking valora positivament el mecanisme de provisió de liquiditat

Esther Puigcercós, directora general d’Andorran Banking
Esther Puigcercós, directora general d’Andorran Banking (andorrabanking.ad)

Andorran Banking valora el projecte de llei de creació de reserves internacionals i accés del sistema financer a assistència en forma de provisió urgent de liquiditat, anunciada ahir dilluns pel Govern d’Andorra i l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), com un element positiu per al sistema bancari andorrà. Des de l’Associació de Bancs es destaca que aquest és un pas més dins del procés d’homologació bancària que permet al sector disposar de mecanismes de liquiditat que altres entitats bancàries europees ja disposen.

Per Esther Puigcercós, directora general d’Andorran Banking “els bancs d’Andorra presenten i, han presentat històricament, unes molt bones ràtios de liquiditat i de solvència, per sobre de les mitjanes europees, però disposar d’un mecanisme de liquiditat com el que s’ha presentat és positiu pel sector perquè ens ajuda a ser més competitius, tot i que no hi ha cap previsió que les entitats ho necessitin”.

El projecte de llei presentat per Govern preveu un mecanisme que s’assimila a l’ELA (Emergency Liquidity Assistance), un sistema d’assistència per a aportar liquiditat a entitats bancàries amb necessitats puntuals de liquiditat. Com va expressar el ministre de Finances, Èric Jover, aquest és un mecanisme molt utilitzat i consolidat entre els bancs centrals nacionals de l’Eurosistema.

 

Sobre Andorran Banking

Fundada l’any 1960, Andorran Banking agrupa les entitats bancàries d’Andorra, representa els seus interessos, vetlla pel compliment de les bones pràctiques bancàries i impulsa iniciatives orientades a la millora dels estàndards tècnics del sector.

TOTES LES NOTÍCIES