Andorra la Vella posa en marxa el primer Consell de la Gent gran per a escoltar i atendre les seves propostes

Constitució del Consell de la Gent Gran a Andorra la Vella
Constitució del Consell de la Gent Gran a Andorra la Vella (Foto: Comú)

Andorra la Vella ha estrenat aquest matí de dimarts un projecte de participació ciutadana nou al país i centrat en la gent gran per a escoltar i atendre els neguits de les persones majors de 65 anys. Es tracta del primer Consell de la Gent gran, que tindrà un funcionament similar al Consell dels Infants i que servirà per a donar veu a les persones grans i millorar el seu benestar i qualitat de vida.

Aquest matí s’han nomenat, per un període de dos anys, els representants d’aquest nou òrgan permanent de consulta i assessorament, que està compost per dos representants d’entitats parroquials de gent gran, dos representants d’usuaris dels serveis per al col·lectiu que ofereix el Comú, un representant de residències d’atenció a la gent gran i dues persones majors de 65 anys no vinculades al món associatiu d’Andorra la Vella i de Santa Coloma.

A partir d’ara recolliran els neguits i les opinions de la gent gran i fixaran reunions de treball per a avaluar quines propostes faran arribar més endavant al Comú per a ser debatudes al Consell. Els acords aprovats pel Plenari es tindran en compte en la presa de decisions del Comú d’Andorra la Vella i s’incorporaran a les seves polítiques sempre que sigui possible.

Des del Comú s’han proposat un seguit de qüestions per a començar a treballar i perquè els representants del Consell de la Gent gran els facin arribar al col·lectiu, com són l’habitatge, els serveis assistencials, les ajudes econòmiques suplementàries a les quals ja es donen des de les diferents institucions, serveis per a oferir atenció i garantir que les persones grans puguin viure el màxim temps a casa seva, i activitats per a ampliar el programa de Gent gran activa que té en marxa el Comú.

TOTES LES NOTÍCIES