‘Andorra Crea’, el nou festival que impulsa la creació i dona a conèixer les propostes culturals

Eva Choy, Mònica Bonell i Joan-Marc Joval (SFGA)
Eva Choy, Mònica Bonell i Joan-Marc Joval (SFGA)

El foment de la creació i l’obertura d’un aparador per a la cultura del país són els objectius del nou festival de creació i difusió de les arts fetes a Andorra, ‘Andorra Crea’. Aquesta iniciativa, impulsada pel Govern i els set comuns, vol fomentar la creació contemporània nacional i apropar-la a la ciutadania.

‘Andorra Crea’ s’ha concebut com un festival anual estable de creació i un pol d’atracció de visitants, ja que està previst concentrar la celebració del festival en un sol cap de setmana entre el 29 de setembre i l’1 d’octubre, simultàniament a totes les parròquies, esdevenint l’única programació cultural aquell cap de setmana.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha explicat, durant la roda de premsa de presentació celebrada aquest dimarts, que “amb aquest festival es consolida el suport institucional als creadors i creadores culturals del país”. Per la seva banda, la representant dels set comuns, Eva Choy, ha posat en relleu la tasca dels equips de cultura de les set parròquies, encarregats de l’execució de les propostes.

De fet, el festival és subvencionat per part del Govern amb una aportació de 80.000 euros i, per part dels comuns, d’una banda, amb una aportació econòmica de 6.000 euros cadascun i, d’altra banda, amb la contribució tècnica i logística dels equipaments comunals.

El cap d’àrea d’Acció Cultural, Joan-Marc Joval, ha indicat que un altre dels objectius d’Andorra Crea és estimular la contractació de propostes artístiques andorranes a l’estranger, impulsant així la internacionalització, la professionalització i el desenvolupament de les indústries culturals del Principat. De fet, s’ha creat un programa especial per a programadors estrangers, de França i Espanya, per a donar a conèixer les iniciatives del país i estimular que siguin contractades a l’estranger.

‘Andorra Crea’ respon als objectius descrits al Pla Estratègic de la Cultura i és l’evolució del programa de dinamització cultural del Govern i els set comuns ‘La cultura no s’atura’, engegat durant la pandèmia. Per aquest motiu, en aquesta primera edició del festival s’inclouran propostes presentades durant el 2019, 2020 i 2021, perquè puguin tornar a tenir una nova oportunitat de ser programades a les sales.

La programació del festival es pot consultar a la pàgina web www.andorracrea.com, on també, des d’aquest dimarts, es poden adquirir les entrades i abonaments per als espectacles que se celebraran a les diferents sales del país.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES