Alt Urgell: Directori de recursos adreçats a persones amb discapacitat i a les seves famílies

Directori de serveis destinats a l’atenció de persones amb discapacitat i a les seves famílies (Aj. la Seu)
Directori de serveis destinats a l’atenció de persones amb discapacitat i a les seves famílies (Aj. la Seu)

La Taula de Capacitats Diverses de l’Alt Urgell (TCDAU) presenta un directori de serveis destinats a l’atenció de persones amb discapacitat i a les seves famílies, en els diferents àmbits de vida de la persona. La TCDAU és el conjunt d’entitats/serveis de la comarca de l’Alt Urgell que treballen amb i per a les persones amb qualsevol tipus de discapacitat física, sensorial, de la comunicació i la parla, intel·lectual i/o derivada d’un trastorn mental (segons el Departament de Drets Socials) i les seves famílies, en totes les etapes i àmbits de la seva vida de l’Alt Urgell i àrea d’influència.

La TCDAU està composta actualment per 18 entitats del territori que hi participen activament. És una taula oberta a totes les entitats que treballen vinculades a les persones amb capacitats diverses.

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Christina Moreno, explica que aquests serveis són “espais de reflexió, intercanvi i acció destinats a fer del nostre territori un espai d’inclusió i reconeixement cap a totes les realitats de vida, que és precisament el que necessitem per a aconseguir una societat responsable, acollidora i de totes i tots”.

Les inquietuds de diferents professionals de l’equip tècnic i educatiu de l’Associació Claror Alt Urgell van originar la coordinació de les reunions i concretar accions conjuntes per a crear xarxa entre les entitats del territori i trobar un espai de participació, d’intercanvi de recursos i de treball col·laboratiu.

Les entitats/serveis de la taula confien que aquest directori sigui un suport informatiu d’utilitat. La publicació del directori al web municipal ha estat possible amb el suport de les regidories de Serveis Socials i Noves Tecnologies, concretament a l’equip tècnic d’informàtics de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

TOTES LES NOTÍCIES