
Les amanides són receptes fàcils de preparar, fresques, nutritives i amb moltes vitamines. En aquesta ocasió, l’acompanyarem amb una salsa de vinagreta de mel i mostassa. Una salsa molt bàsica, però que li dona sempre un sabor espectacular.
Ingredients (per a 3 o 4 persones)
- 2 mangos.
- 2 alvocats.
- Brots verds al gust: enciam, canonges, ruca, escarola, etc.
- Fruita seca variada.
- Oli d’oliva.
-1/2 gotet de suc de llimona. - 1 cullerada de mostassa de Dijon.
- 1 cullerada de mel.
- 1 cullerada de vinagre balsàmic de Mòdena.
Preparació:
- Renta els brots verds.
- Pela i talla en rodanxes el mango i l’alvocat.
- Posa tots els ingredients anteriors en un bol.
- A continuació, podem preparar la vinagreta o bé, fer-la amb antelació perquè agafi més sabor. Per a fer la salsa, tan sols haurem d’escalfar una mica en el microones la mel perquè es torni una mica més liquida, i barrejar-la bé amb la resta d’ingredients, fins que tots quedin perfectament integrats.
- Amaneix l’amanida amb la salsa just en el moment de servir, per a evitar que els brots s’estovin.
*Aquesta salsa combina molt bé en amanides on hi hagi fruita seca o qualsevol tipus de formatge.


