Xerrada “Formatges de Pastor. Tots els papers de l’auca”

Xerrada "Formatges de Pastor. Tots els papers de l'auca"
Cartell anunciant la xerrada d’aquest dimecres (Ajuntament de la Seu d’Urgell)

Aquest dimecres, dia 8 de juny, se celebrarà a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell, una xerrada titulada “Formatges de Pastor. Tots els papers de l’auca”. La xerrada anirà a càrrec de Pep Venturós, president de l’Associació de Pastors i Pastores Formatgers dels Països Catalans. Aquest esdeveniment s’emmarca dins del cicle “Parlem de formatge” que s’està duent a terme, enguany, a la capital de l’Alt Urgell.

La xerrada tindrà lloc a les 8 del vespre, a l’Espai Ermengol que es troba al carrer Major, número 8, de la Seu. L’acte és obert al públic en general i és gratuït. Aquest cicle dedicat als formatges va començar el passat divendres, 13 de maig, a la planta dedicada al formatge, amb una visita teatralitzada, a través de la llengua de signes catalana. Llavors era, Marta Pampalona, la responsable de conduir l’acte en el que va ser una proposta inclusiva que s’adreçava a persones sordes.

El cicle “Parlem de formatge” consta de 14 activitats que s’aniran celebrant fins al mes de desembre: visites guiades per la Ruta del formatge”, Taller de formatges a Mas d’Eroles, debats i xerrades, una degustació en clau de dona i un tast comentat, entre altres propostes. Algunes de les activitats són gratuïtes i altres de pagament.

 

Capital del formatge tot l’any

El cicle “Parlem de formatge 2022″, organitzat conjuntament per l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, té com a objectiu desestacionalitzar aquest producte agroalimentari, i anar més enllà de la Fira de Sant Ermengol. Així ho recomana el Pla de Dinamització Comercial amb l’objectiu de posicionar la Seu d’Urgell com a capital del formatge tot l’any.

TOTES LES NOTÍCIES