Voluntaris d’associacions de protecció d’animals es formen en el maneig de gossos perillosos

Voluntaris d'associacions de protecció d'animals es formen en el maneig de gossos perillosos
Els participants a la sessió formativa sobre els gossos perillosos (SFG)

Més de 30 voluntaris que col·laboren amb les associacions de protecció d’animals i, en particular, amb la gossera oficial han assistit aquest dissabte a una sessió formativa a voltant dels gossos perillosos. L’objectiu és proporcionar-los coneixements a l’entorn dels gossos considerats potencialment perillosos i dels gossos perillosos i habilitats pel seu maneig per poder incrementar la seva seguretat, la del seu entorn i la de la resta de la ciutadania quan els treuen a passejar o els acullen temporalment.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, juntament amb el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director del departament d’Agricultura, Josep Casals, han participat en l’entrega dels diplomes a tots els assistents. Calvó ha adreçat unes paraules d’agraïment a tots els voluntaris i els ha reconegut la seva tasca perquè “gràcies a la vostra feina podem donar un millor acolliment i enfortim el benestar dels animals que són abandonats o ingressen a la gossera”.

També ha agraït a totes aquelles famílies d’acollida que donen una llar a aquells gossos que acullen provisionalment fins que poden ser donats de nou en adopció. En aquesta mateixa línia, la ministra també ha encoratjat a les associacions a seguir desenvolupant la tasca que duen a terme per a poder assegurar el benestar dels animals que són abandonats o que per altres raons acaben sent cedits a la gossera oficial, així com les tasques que fan amb l’acollida d’aquests animals quan són destinats a una llar d’acollida temporal.

La formació s’ha dividit en dues sessions, una primera més orientada a donar informació sobre les races de gossos considerats potencialment perillosos i els seus comportaments i les habilitats que cal tenir en compte a l’hora de interaccionar i relacionar-se amb aquest tipus de gossos. La segona part de la sessió s’ha orientat a l’entorn de la normativa vigent en matèria de tinença i protecció dels animals, fent especial èmfasi en la tinença de gossos potencialment perillosos i gossos perillosos.

La formació ha estat organitzada i impartida pel departament d’Agricultura i pel Cos de Banders, i ha comptat també amb la col·laboració de professionals en ensinistrament del centre Kissos Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES