Verkami per a finançar la fase final de Dama Blanca

Moment del rodatge a Auvinyà. Foto: Nereis Ferrer
Moment del rodatge de Dama Blanca a Auvinyà. Foto: Nereis Ferrer

Contraban Produccions, productora visual i agència creativa d’Andorra ha posat en marxa una nova campanya verkami que va començar aquest diumenge, 18 de febrer, per a finançar les últimes etapes (postproducció i distribució) del curtmetratge -preàmbul de llargmetratge-, “Dama Blanca”. La productora andorrana, que ja va rodar el curtmetratge, protagonitzat per Marc Ribera, Jordi Sánchez i Núria Montes, cerca ara l’últim impuls per a fer-lo realitat.

Dama Blanca és un projecte que s’ha anat abordant al llarg de quatre anys i que, en aquests moments, encara una de les seves últimes etapes, la postproducció i distribució. Després de rodar la primera part el novembre de 2022 i la segona el setembre de 2023, els joves productors del film llancen una campanya de micromecenatge per a aconseguir portar-lo a la gran pantalla.

L’equip ha superat la vuitantena de professionals entre els dos moments de rodatge i ha comptat amb una àmplia participació de la ciutadania andorrana, el passat 7 de setembre a Auvinyà. Dama Blanca promet veure l’Andorra de 1942 com una protagonista més del film, que compta amb un repartiment internacional on destaca la participació de l’actor català, Marc Ribera com a protagonista i de l’actor Jordi Sánchez, conegut pel seu paper a la sèrie catalana ‘Plats Bruts’. També hi participen com a protagonista, l’actriu andorrana, Núria Montes i com a actriu secundària, l’actriu Raquel López.

Un projecte ambiciós -assenyalen des de la productora- que comença la seva següent etapa amb la creació d’un verkami. Es tracta d’una campanya de finançament (crowdfunding) que ofereix recompenses a canvi d’aconseguir mecenes. El finançament té l’objectiu d’anar directament a la postproducció i distribució del curtmetratge.

La durada del verkami és de 40 dies des del llançament, el 18 de febrer, i comptarà amb accions continuades als seus canals de comunicació (@contrabanproduccions) on es pot trobar l’enllaç a la campanya. Aquestes accions mostraran la part de darrere les càmeres, fins als mateixos actors i actrius, passant per l’explicació de les recompenses i el debat entre els directors i productors.

TOTES LES NOTÍCIES