Una agent TEDAX-NRBQ assisteix a les jornades europees de desactivació d’explosius

Al centre de la imatge l'agent de la Policia, Natàlia Crespo (Policia d'Andorra)
Al centre de la imatge l’agent de la Policia, Natàlia Crespo (Policia d’Andorra)

L’agent TEDAX-NRBQ de la Policia, Natàlia Crespo, ha assistit aquest mes de novembre a l’European Explosive Ordnance Disposal Network (EEODN), un esdeveniment organitzat conjuntament per l’Agència Europea per a la Formació Policial CEPOL, Europol i la Guardia Civil que ha tingut lloc a Aranjuez, Espanya.

Es tracta d’unes jornades d’entrenaments i conferències que, durant cinc dies, tenen com a objectiu l’intercanvi d’experiències i informació tècnica en incidents recents relacionats amb explosius i materials NRBQ (nuclears, radiològics, biològics i químics).

En total, hi han assistit 90 representants de països membres de la UE, països tercers membres d’Europol i diverses organitzacions i agències internacionals expertes en la matèria.

En el marc de l’esdeveniment, s’han dut a terme exercicis pràctics i demostracions centrades en la utilització de microvoladures per al rescat de persones, càrregues explosives per a desactivar artefactes, exposició de material NRBQ i intervencions amb drons.

Durant les xerrades, diferents països van explicar les incidències amb què es troben els seus cossos de seguretat i com els afronten. Tot plegat, per a sumar esforços cap als mateixos objectius en l’àmbit mundial.

Assistir a aquests esdeveniments és clau per a donar-se a conèixer i establir contactes amb el màxim d’institucions i d’organismes internacionals i, al mateix temps, per a posar en valor els coneixements i professionalitat del grup TEDAX-NRBQ de la Policia andorrana.

TOTES LES NOTÍCIES