Un incendi de vegetació afecta 1,5 hectàrees a Aristot

Bombers intervenint en un incendi a Aristot
Bombers intervenint en un incendi a Aristot. Foto: Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han extingit aquest dimarts un incendi de vegetació a prop del poble d’Aristot (Alt Urgell). L’avís del foc s’ha rebut al migdia (12.21 h) des del terme municipal del Pont de Bar i, segons han detallat els Agents Rurals, es podria tractar d’una crema autoritzada que s’ha descontrolat.

Al lloc dels fets s’hi han desplaçat 10 dotacions dels Bombers, amb el suport de dos avions de vigilància i atac. El sinistre ha quedat extingit a mitja tarda (15.38 h) i els agents s’han retirat després de comprovar que no hi havia risc de revifada.

Els Bombers també han intervingut en un un incendi que s’ha iniciat de manera quasi simultània (12.14 h) a prop del poble d’Espot. Les flames han afectat un espai de matolls a la zona del Serrat de Sant Jaume, a la part solana del municipi pallarès, en una àrea de difícil accés a causa del seu fort pendent. Hi han treballat 9 dotacions terrestres i dos hidroavions. El foc ha quedat controlat pels volts de les 5 de la tarda, però s’hi ha seguit treballant al llarg de la tarda per extingir-lo.

Les condicions de baixa humitat pròpies d’aquestes dates afavoreixen que al Pirineu hi hagi incendis de vegetació durant el mes de gener. Dissabte passat ja es va haver d’extingir-ne un al municipi de Conca de Dalt, al Pallars Jussà, que va afectar 1,1 hectàrees de matolls, argelaga i pinassa als afores del poble de Sossís.

TOTES LES NOTÍCIES