Truita de riu amb alls

Una truita de riu ja cuinada (Getty images)
Una truita de riu ja cuinada (Getty images)

Nova recepta gastronòmica en aquesta secció setmanal. En aquesta ocasió la protagonista és un peix tot sovint oblidat en els temps actuals i que, per contra, proporciona moltes possibilitats a la cuina, guisada de formes ben diferents. I sent pot trobar tot l’any. A més, el seu gust suau característic fa difícil que hi hagi detractors, més enllà de les seves espines. Però, al cap i a la fi és un peix, no? Estem parlant de la truita de riu. Fa molt que no en menges? Pren nota d’aquesta recepta que es fa amb alls.

Ingredients i elaboració

Per a preparar una bona truita amb all, només calen uns quants ingredients:

  • 2 truites de riu netes
  • 4-5 grans d’all
  • Farina (opcional, per a enfarinar el peix)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Julivert fresc (opcional)



Preparació:

  1. Si es vol, es pot enfarinar lleugerament la truita per a aconseguir una textura més cruixent a l’exterior.

  2. En una paella amb oli ben calent, es fregeixen les truites fins que quedin daurades per fora i cuites per dins. Un cop cuites, es reserven.

  3. A la mateixa paella, s’hi afegeixen els alls tallats a làmines. Es dauren a foc suau fins que siguin ben rossos, però sense cremar-se.

  4. S’hi pot afegir una mica de julivert picat per a donar un toc de frescor.

  5. Es torna a posar la truita a la paella uns segons perquè s’impregni bé de l’oli amb all.

  6. Servir immediatament, acompanyada si es vol d’un tros de pa de pagès o una amanida verda.

[do_widget id=category-posts-pro-64]