Trobat viu el boletaire perdut al Pallars Jussà

Dispositiu dels Bombers de la Generalitat per la recerca del boletaire desaparegut
Dispositiu dels Bombers de la Generalitat per la recerca del boletaire desaparegut. Foto: Bombers de la Generalitat de Catalunya

Els Bombers de la Generalitat hem trobat aquest migdia (13.42 hores) l’home de 68 anys que romania perdut des de la tarda d’ahir, 24 d’octubre, quan collia bolets a la zona de Bonrepòs, al municipi de Gavet de la Conca del Pallars Jussà.

Des de l’helicòpter de Bombers de la Generalitat hem detectat un objecte que podia indicar el pas recent d’algú per una zona situada a uns 2 quilòmetres del darrer punt d’albirament de la persona, i lleugerament al sud-oest dels sectors on aquest matí es desenvolupava la recerca terrestre. L’aparell ha aterrat i els efectius GRAE han inspeccionat l’element, que ha resultat ser la jaqueta de l’home extraviat. Al cap de poc, el trobaven.

L’home ha estat traslladat amb l’helicòpter fins al punt des d’on es coordinava la recerca, a peu de la carretera L-911. Allà, la seva família n’ha fet el reconeixement oficial i, tot seguit, el mateix helicòpter dels Bombers de la Generalitat l’ha traslladat fins a l’Hospital de Tremp. Fonts del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) indiquen que el seu estat és menys greu, a l’espera d’un reconeixement mèdic en profunditat.

Un cop finalitzada la recerca, el responsable de l’operatiu ha desactivat tots els recursos: un altre helicòpter, en aquest cas dels Mossos d’Esquadra, i 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat (1 unitat canina del GRC, 1 unitat del Grup d’Actuacions Forestals, GRAF, i mitjans terrestres dels parcs de Sort, Oliana, Artesa de Segre, Les Borges Blanques, Guissona, La Pobla de Segur, Tremp, Torà, Àger, Ponts i Isona). També s’havien activat 7 patrulles dels Mossos d’Esquadra (1 mitjà aeri i membres de la Unitat d’Intervenció en Muntanya i de la Unitat Canina), unitats del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i voluntaris.

La recerca de l’home va començar el dissabte 24 d’octubre a les 16.50 de la tarda. Va ser el seu company de sortida qui va donar la veu d’alarma en no tenir-ne cap notícia des de les 14.00 h. L’indret on se l’ha trobat hauria estat el següent sector a inspeccionar després de les àrees de recerca delimitades aquest matí.

TOTES LES NOTÍCIES