Tor participa en la reunió de la Francofonia sobre la implementació dels ODS

La ministra, Imma Tor durant la seva intervenció en el Diàleg francòfon d'alt nivell, a Nova York (SFGA)
La ministra, Imma Tor durant la seva intervenció en el Diàleg francòfon d’alt nivell, a Nova York (SFGA)

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, ha iniciat la setmana de treball a Nova York, aquest diumenge, amb la participació en el Diàleg francòfon d’alt nivell celebrat sota el títol “Per una Francofonia present en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) el 2030”.

Imma Tor ha exposat als seus homòlegs francòfons l’acció que el Govern està duent a terme en diferents àmbits a favor de la sostenibilitat. Així, ha refermat el compromís d’Andorra en l’assoliment de l’Agenda 2030 i ha explicat accions implementades el transport públic gratuït, per a fomentar una mobilitat sostenible i reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle; l’aprovació de la Llei d’Igualtat, un text pioner que vetlla perquè la igualtat entre dones i homes sigui una realitat o les polítiques que s’estan duent a terme per a la protecció dels drets dels infants i els adolescents.

En la seva intervenció, la ministra, ha agraït el treball que s’està duent a terme des de l’Institut de la Francofonia per al desenvolupament sostenible (IFDD) per a impulsar el diàleg i l’intercanvi d’experiències al voltant dels ODS entre els membres d’aquest organisme internacional. En aquest sentit, ha expressat que durant la reunió de punts focals que es va celebrar a Andorra l’any passat, va poder constatar que la solidaritat francòfona permet multiplicar les iniciatives, assolir els compromisos i avançar en la mateixa direcció cap als reptes globals i comuns marcats per l’Agenda 2030. Així mateix, ha remarcat la importància del multilingüisme per a una cooperació internacional més efectiva.Setmana de treball en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides

La delegació d’Andorra, encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, es troben a Nova York amb motiu de la celebració de la 78a Assemblea General de les Nacions Unides. Els mandataris andorrans participaran en les diferents reunions d’Alt Nivell organitzades paral·lelament al Debat General, i en les reunions bilaterals previstes al llarg d’aquesta setmana que clourà el pròxim divendres, amb la intervenció de Xavier Espot davant de l’Assemblea General.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES