Sílvia Calvó inaugurarà les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu

Una conferència de les Jornades per a l'excel·lència del 2019

La setena edició de les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu, sota el títol Un present responsable per un futur sostenible. El món després de la COVID-19, tindran lloc el divendres 2 d’octubre a la tarda  i el dissabte dia 3 al matí, a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Una cita de referència al Pirineu, que comptarà amb professionals, empresaris i representants institucionals, molts d’ells del territori d’alta muntanya, que compartiran les seves experiències i analitzaran propostes concretes que permetin avançar en l’objectiu irrenunciable de la sostenibilitat.

Entre d’altres, hi participaran la Ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern d’Andorra, Sílvia Calvó, que pronunciarà la conferència inaugural. Les Jornades es divideixen en diversos blocs temàtics, a través de diferents formats: ponències, entrevistes, diàlegs, taules rodones i col·loquis. El primer bloc, sota l’enunciat Objectiu 2030dues visions des dels àmbits públic i privat, comptarà amb la participació del director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i president de la Xarxa EEAC, Arnau Queralt,  i el president de la Xarxa Espanyola del Pacte de Nacions Unides (2012-2020), Àngel Pes.

Els següents blocs de les Jornades d’enguany tractaran Del problema cap a la solució, amb el socioecòleg i president d’ERF, Ramon Folch, el director general de l’Associació d’Operadors Petrolífers, Andreu Puñet, el doctor enginyer de camins i director de la Càtedra Cercle d’Infraestructures-UPC, Pere Macias, i la física de l’atmosfera i membre del Patronat i del Comitè Executiu de la Fundació Energies Renovables, Assumpta Farran.

El meteoròleg i presentador de “El Temps” a TV3, Francesc Mauri, tractarà sobre l’amenaça del canvi climàtic.

Altres taules rodones tractaran específicament sobre El compromís del territori per desenvolupar i preservar els Pirineus i sobre les Polítiques de futur per les comarques de muntanya, amb la participació de ponents que viuen de molt a prop la realitat de les comarques de muntanya.

La sessió de tancament, El món després de la Covid-19, inclourà quatre mirades que analitzaran quins canvis haurà provocat la pandèmia des del punt de vista de la salut, l’economia, les relacions socials i la digitalització, amb el cap d’Epidemiologia i Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, el  catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i President d’ACCID, Oriol Amat, el catedràtic de lingüística general i de teoria de la comunicació de la Universitat de Barcelona, Sebastià Serrano  i el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco.

Aquesta setena edició de les Jornades les clourà el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet i seran conduïdes pel periodista Josep Puigbó. 

Enguany, per primera vegada, i a causa del context sanitari actual, l’aforament presencial serà limitat, es prendran estrictes mesures de seguretat i, a més, també per primer cop les Jornades s’emetran en directe per streaming, que permetrà la seva difusió a tot el món.

Les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu, un veritable think tank de les comarques de muntanya
Després de sis edicions, les Jornades s’han convertit en un acte de referència al Pirineu i l’any passat van batre el rècord d’assistència, quan va tractar sobre Les dones a l’alta muntanya.

Les edicions anteriors van fixar-se en les persones com a vehicle de progrés, en el turisme, en les infraestructures i les comunicacions, en la sanitat i en el comerç electrònic com a oportunitat de negoci global.

L’associació Jornades per a l’excel·lència és una entitat sense ànim de lucre, constituïda a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) l’any 2014 amb l’objectiu de promoure el perfeccionament professional dels habitants de l’alta muntanya i afavorir, així, el desenvolupament del territori.

La sostenibilitat i el progrés de les persones en les organitzacions són els eixos clau que fomenten aquesta iniciativa.

TOTES LES NOTÍCIES