
La proposta de recepta té dos protagonistes principals. D’una banda, el pollastre. Aquesta au, a la cuina, és molt versàtil i es pot preparar de moltes maneres. L’altre ingredient són les figues, un producte de temporada que cal aprofitar-lo sempre que el tinguem al nostre abast. Per tant, avui la proposta és pollastre amb figues al forn.
Ingredients (4 Persones)
- 1 pollastre
- 500 g de figues
- 1 branca de romaní
- 1 branca de farigola
- Pebre negre
- Sal
- 2 grans d’all
- Oli d’oliva verge
- 1 llimona
PREPARACIÓ:
La nit anterior, tallarem el pollastre en trossos i en un bol, ficarem el pollastre, les herbes aromàtiques, el pebre, els alls trossejats, la sal i el suc de la llimona, i deixarem macerar en la nevera.
El dia de la preparació, preescalfarem el forn a 220 °C.
Mentre s’escalfa, traurem el bol amb el pollastre i ho anirem col·locant en una safata de forn.
Rentarem les figues i les tallarem per la meitat. Afegirem a la safata.
Tan sols faltarà tirar un bon doll d’oli d’oliva per damunt i posarem a rostir dins el forn, durant una mitja hora, tot i que el temps dependrà molt del tipus de forn, pel qual haurem d’anar controlant-lo.
Quan vegem que la pell està torradeta, podrem treure i servir


