Recepta de tardor: pollastre amb figues

Pollastre amb figues fet al forn
Pollastre amb figues fet al forn (Getty Images)

La proposta de recepta té dos protagonistes principals. D’una banda, el pollastre. Aquesta au, a la cuina, és molt versàtil i es pot preparar de moltes maneres. L’altre ingredient són les figues, un producte de temporada que cal aprofitar-lo sempre que el tinguem al nostre abast. Per tant, avui la proposta és pollastre amb figues al forn.

Ingredients (4 Persones)
  • 1 pollastre
  • 500 g de figues
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de farigola
  • Pebre negre
  • Sal
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva verge
  • 1 llimona

 

PREPARACIÓ:

La nit anterior, tallarem el pollastre en trossos i en un bol, ficarem el pollastre, les herbes aromàtiques, el pebre, els alls trossejats, la sal i el suc de la llimona, i deixarem macerar en la nevera.

El dia de la preparació, preescalfarem el forn a 220 °C.

Mentre s’escalfa, traurem el bol amb el pollastre i ho anirem col·locant en una safata de forn.

Rentarem les figues i les tallarem per la meitat. Afegirem a la safata.

Tan sols faltarà tirar un bon doll d’oli d’oliva per damunt i posarem a rostir dins el forn, durant una mitja hora, tot i que el temps dependrà molt del tipus de forn, pel qual haurem d’anar controlant-lo.

Quan vegem que la pell està torradeta, podrem treure i servir

[do_widget id=category-posts-pro-64]