
Una quiche és una mena de pastís salat d’origen francès. Té una base de pasta brisa crua que s’omple amb una barreja molt líquida de llet, ous i farina, a la qual es poden afegir ingredients al gust, que tradicionalment es decora amb una mica de formatge ratllat abans de coure-la al forn. Aquí hi ha una recepta de quiche per a llepar-se els dits.
Ingredients
1 base de pasta brisa o pasta de full
200 g de bròquil
200 g d’espàrrecs
1 ceba mitjana, tallada a daus petits
100 g de formatge ratllat (gruyère, emmental o el que prefereixis)
3 ous
200 ml de nata líquida
Sal i pebre al gust
Oli d’oliva
Preparació
Preescalfar el forn a 180 °C.
Estendre la base de pasta brisa o pasta de full en un motlle per a quiche i punxar el fons amb una forquilla. Posar paper de forn sobre la base de la massa i omplir-la amb llegums secs (com cigrons o llenties) per a evitar que la massa s’infli en el forn. Fornejar durant uns 10 minuts, fins que la massa estigui lleugerament daurada.
Treure-la del forn i reservar.
En una paella amb una mica d’oli d’oliva, saltejar la ceba fins que estigui transparent. Afegir el bròquil tallats en trossos petits i els espàrrecs tallats en trossos també. Sofregir les verdures durant uns 5-7 minuts, fins que estiguin tendres.
En un bol, batre els ous amb la nata líquida. Afegir sal i pebre al gust.
En la base de la massa ja precuinada, repartir les verdures sofregides. Afegir el formatge ratllat per sobre de les verdures.
Abocar la mescla d’ous i nata per sobre de les verdures i el formatge.
Enfornar la quiche durant uns 25-30 minuts, o fins que la superfície estigui daurada i el centre estigui cuit (per a comprovar-ho, introduir un ganivet al centre; si surt net, ja està enllestit).
Deixar refredar lleugerament abans de tallar la quiche en porcions i servir