Quatre enclavaments naturals per gaudir d’una tardor sostenible a Mallorca

Parc Natural de Sa Dragonera
Parc Natural de Sa Dragonera (Fundació Mallorca Turisme)

Mallorca posa a disposició dels viatgers més conscienciats amb la cura de l’entorn una gran varietat de llocs que permeten descobrir les àrees menys transitades de l’illa.

El Parc Natural de la Serra de Tramuntana, el Monument Natural de Torrent de Pareis, el Parc Natural de sa Dragonera o la Reserva Natural de s’Albufereta són només algunes de les opcions turístiques que situen l’illa a l’avantguarda de la sostenibilitat i la seguretat com a destinació

I és que Mallorca atresora un ampli ventall de paratges naturals d’elevada biodiversitat gràcies a la seva condició insular, acollint una extensa xarxa d’espais protegits -un 20% del territori forma part de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea-, el que situa a l’illa en l’avantguarda de la sostenibilitat i la seguretat turística.

Quatre enclavaments naturals per gaudir d’una tardor sostenible a Mallorca:

Parc Natural de la Serra de Tramuntana
La Serra de Tramuntana és, amb 62.000 hectàrees terrestres i 1.000 hectàrees marines, l’àrea protegida de major extensió de l’illa, declarada patrimoni mundial per la Unesco el 2011. Pinedes, cims superiors a mil metres, penya-segats, bancals, forns de calç i molts altres elements etnològics han constituït un bell exemple de la integració de l’acció de l’home en el medi natural.

Monument Natural del Torrent de Pareis
A la localitat de sa Calobra es troba un dels llocs més impressionants de Mallorca. Un canó càrstic de més de tres quilòmetres de longitud i parets de fins a 200 metres que desemboca al mar Mediterrani, en una espectacular platja de còdols. Els seus singularitats biològiques i geològiques, amb una àmplia varietat de flora i fauna, amb espècies endèmiques, fan d’aquest enclavament un Monument Natural.

Parc Natural de sa Dragonera
L’illa de sa Dragonera, al sud-oest de Mallorca, es va convertir en la dècada dels 70 en un símbol de lluita per la conservació de la natura. La seva silueta, similar a la d’un drac adormit, alberga un espectacular paisatge, muntanyós i escarpat, amb impressionants penya-segats que miren a la mar. El Parc Natural de sa Dragonera forma part de Natura 2000 de la Unió Europea i comprèn també una àmplia reserva marina.

Reserva Natural de s’Albufereta
Situada a la badia de Pollença, a nord de l’illa, s’Albufereta és una zona humida litoral de gran interès ornitològic, ja que constitueix l’àrea de descans i alimentació per a les aus durant les migracions de primavera i tardor. La zona protegida, d’unes 200 hectàrees, inclou canals, torrents, dues llacunes, platja i un sistema dunar.

Per ecoticias.com

TOTES LES NOTÍCIES