Puigcerdà recupera plenament la Festa del Trinxat

Trinxat de Cerdanya
Trinxat de Cerdanya (Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica)

Puigcerdà celebrarà el dissabte, dia 25 de febrer, al pavelló del Poliesportiu, la 26a edició de la Festa del Trinxat, que espera reunir un miler de comensals. Aquesta és la primera vegada en tres anys que l’esdeveniment es podrà fer amb plena normalitat, després que la darrera edició va ser l’hivern de 2020, pocs dies abans de l’inici de l’estat d’alarma per la pandèmia, quan se’n va celebrar el 25è aniversari.

Aquesta cita ha esdevingut la principal mostra gastronòmica de Cerdanya i una trobada multitudinària, amb un sopar de gala que serveix d’aparador dels productes Km0, com són la col d’hivern o les trumfes. Els ingredients per a elaborar el trinxat són facilitats per l’ajuntament de la capital cerdana a quinze restaurants del municipi. A més a més, hi haurà una degustació d’embotits i formatges del Pirineu, uns entrants i bacallà com a segon plat. Tot plegat, elaborat pel col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya. De postres, s’oferirà cignes de nata preparats per sis pastisseries d’arreu de la comarca.

La Festa del Trinxat és organitzada per l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i la comarca. També hi col·laboren la fundació Adis, l’Institut Pere Borrell i l’Associació de Comerç de Puigcerdà.

TOTES LES NOTÍCIES