El PS d’Encamp s’absté en la reestructuració dels departaments de Turisme i d’Infraestructures

David Rios i Enric Riba al Comú d'Encamp
David Rios i Enric Riba al Comú d’Encamp. Foto: PS+Independents d’Encamp

La sessió del Consell de Comú d’Encamp que s’ha celebrat aquest dijous a la tarda ha acordat, amb l’abstenció dels socialdemòcrates David Rios i Enric Riba, el cessament de la fins ara directora del departament de Turisme, Anna Majoral, i el nomenament d’una nova directora, Montserrat Coronas. Riba ha argumentat l’abstenció en aquests punts pel fet que “no hem participat” en aquestes decisions ni en el procés de selecció de la nova directora.

El mateix argument ha servit per al cessament de Constantí Menéndez com a director del departament d’Infraestructures i Manteniment i el nomenament de Cerni Areny en el mateix càrrec.

En la sessió del Consell de Comú també s’ha presentat l’execució del pressupost al tancament del tercer trimestre, un punt que els socialdemòcrates han declinat valorar vist que aquest és un any “molt atípic”, en el qual algunes partides s’han avançat o retardat en la seva execució. El líder de PS+Independents d’Encamp ha manifestat que la valoració la faran un cop es tanqui l’exercici, que serà quan “veurem si la gestió ha estat coherent o no”.

En aquest punt, Rios ha expressat la preocupació dels socialdemòcrates per la situació que viu el Pas de la Casa, que ha estat “tancat molt de temps”, i ha afegit que “possiblement l’any vinent serà dolent”, a nivell pressupostari. Així, “ara més que mai” cal una “política molt responsable”. Rios ha afegit que “cal una gestió molt acurada i responsable”, també de cara l’any que ve.

Finalment, el Comú també ha aprovat la modificació de l’ordinació de tinença d’animals. Rios i Riba han votat favorablement entenent que “aporta un règim sancionador més estricte” de cara als que no compleixen amb “les mínimes normes d’higiene”. El número 1 de PS+Independents d’Encamp ha destacat la “part positiva” de la nova ordinació, que aposta per la sensibilització dels propietaris dels animals de companyia, i ha qualificat la modificació de “molt bona”. Així, ha destacat que “creiem més en l’educació” i en promoure la responsabilització dels propietaris, en contraposició a la taxa de tinença d’animals, que considera “injusta” i que “no aconseguirà el que pretén”.

TOTES LES NOTÍCIES