Propietats nutritives de les gules

Les gules, un aliment amb propietats (Getty images)
Les gules, un aliment amb propietats (Getty images)

Les gules són un substitut alimentari de les angules, que són les cries de les anguiles. Les angules són molt apreciades i, a causa de la seva escassetat i alt preu, es va desenvolupar una alternativa més econòmica: les gules. Les gules estan fetes principalment de surimi, una pasta elaborada a partir de carn de peix blanc, generalment abadejo o lluç, a la qual se li dona la forma i el color de les angules.

Les gules són molt versàtils i es poden preparar de diverses maneres. La manera més tradicional és “a la bilbaïna”, amb all i bitxo (pebrot de caiena) fregides en oli d’oliva. A més, destaquen les torrades de gules amb ou ferrat o les amanides de gules i gambes.

Les gules, com el surimi, són riques en proteïnes i tenen un baix contingut en greixos, la qual cosa les fa ideals per a dietes equilibrades i baixes en calories. A més, contenen omega-3, beneficiós per a la salut cardiovascular, i diverses vitamines i minerals importants per al nostre organisme.

Tot i els seus beneficis, cal tenir en compte algunes precaucions a l’hora de consumir gules. És important assegurar-se que el producte està ben cuinat per a evitar qualsevol risc d’intoxicació alimentària. A més, les gules solen portar sal addicional, així que les persones amb problemes de hipertensió haurien de consumir-les amb moderació.

[do_widget id=category-posts-pro-64]